Sortimente vin oferite de Vino Italia
Sortimente vin oferite de Vino Italia

Publicat 25 April 2022

Sortimente vin: care sunt cele mai cunoscute? Prin ce se diferențiază acestea și unde poți găsi acel sortiment care să-ți încânte toate simțurile? Iată mai multe informații de interes pentru tine! 

sortimente vin

În timp ce unii apreciază exclusiv un vin roșu, alții preferă un alb elegant, iar alții se delectează deja cu rosé parfumat și spumant. Nimeni nu ar trebui să excludă perspectiva unui pahar de vin din cauza prejudecăților sau a preferințelor definite prea devreme. Depuneți eforturi pentru a descoperi ce vă place și ce nu vă place în materie de vin, testând o varietate cât mai amplă de soiuri și sortimente diferite. Dacă abia ai început explorarea acestui univers, probabil ai început cu un vin roșu de excepție, acesta fiind cel mai popular, romantic și îndrăgit; ar trebui să știi totuși că și vinul alb se asortează bine cu aproape orice bucătărie, inclusiv friptura, iar vinul rosé este de multe ori un apreritiv de excepție, în timp ce un vin de desert poate face senzație la o petrecere alături de cele mai rafinate plăceri dulci. 

Pentru a te ajuta în cercetarea selecției noastre atent alese, secțiunea site-ului VinoItalia ce prezintă gama noastră de vinuri beneficiază de filtre ce te vor ajuta să alegi în funcție de criterii, precum cramă sau regiune de proveniență, sortiment vin, clasificare, cantitate alcool, soi strugure, an și chiar preț. Mai mult, venim în întâmpinarea ta cu câteva exemple concrete conform sortimentului de vin. 

 

Colecția de vin pe care o oferim cuprinde 15  sortimente diferite, de la vin alb la spumante rosé, de la vinuri premiate la oferte de petrecere și recomandări detaliate pentru fiecare produs prezentat. Iată sortimentele de vin oferite de VinoItalia.ro și căteva exemple pentru inspirație: 

Alb 

Lugana -  fabricat din struguri Turbiana, care au proprietăți unice și cresc pe soluri cu o anumită compoziție argiloasă. Clima unică temperată a Lacului Garda oferă prospețimea florală tipică a acestui vin. Lugana este galben pai deschis cu nuanțe de verde, cu arome florale delicate și arome de fructe exotice, citrice si migdale amare. Vinul este proaspăt și corpolent, cu o aciditate bună, structură bine echilibrată și un final elegant și lung. 

Se asortează perfect cu preparatele din pește și este grozav ca aperitiv și mâncăruri ușoare, paste și orez.

Roșu

Dei Siore Rosso Veronese - Frații Fasoli, inspirându-se din rafinamentul familiilor nobile din Verona, au creat „Dei Signori”, un vin roșu care aduce cu sine istoria unei regiuni și a locuitorilor săi. De o culoare roșu rubinie limpede și sângeroasă, este un vin moale și catifelat în care notele lemnului nu domină parfumul intrinsec și natural al vinului. Notele de prună dau adâncime, finalul fiind ușor taninic, cu o notă de mineralitate. Extraordinar de elegant în finisaj.

Dei Siori se potrivește perfect cu preparatele tradiționale veroneze, cum ar fi mămăliga și „soppressa”, precum și cărnuri fierte.

Rosé

Gelso Rosa Nero di Troia - Podgoria Podere 29 este privilegiată, deoarece briza mării aduce beneficii semnificative, atât în tipul de soluri nisipoase și extrem de minerale, cât și în aerisirea ciorchinilor. Făcut din struguri Nero di Troia, Gelso Rosa este un vin roz elegant, cu arome florale persistente. Arome strălucitoare de zmeură, cireșe, cireșe negre și violete îi conferă o eleganță aparte. Au un parfum floral persistent cu o prospețime și mineralitate deosebite. 

Gelso Rosa este potrivit ca aperitiv și este ideal cu fructe de mare tradiționale, risotto cu fructe de mare, pește sau crustacee la grătar, brânzeturi proaspete și crude.

Frizzante 

iSpritz L’Aperitivo - Inspirat de celebrul cocktail venețian de portocale și ierburi amare, iSpritz este un aperitiv semi-spumant „gata de băut”. Obținut cu vin spumant, este un amestec ingenios de portocale dulci și note distincte, amare, ierboase.

Excelent ca aperitiv, se servește rece, cu trei cuburi de gheață și o felie de portocală.

Frizzante (alb, rose sau roșu) 

Lambrusco Grasparossa di Castelvetro - Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Rosato este un vin roșu rubiniu frizant cu un perlaj fin și persistent, obținut din soiul de struguri cu același nume. Este corpolent, cu note de afine și cireșe amare, Grasparossa producând cel mai taninic Lambrusco.

Ideal servit cu preparate din carne de porc, pui, pește, sau brânzeturi maturate. 

Prosecco

Miòl Brut - Un produs glamour și cosmopolit, care comunică printr-o paletă de culori aparte: albastrul cerului, verdele naturii. Miòl este un suflet versatil, ideal pentru momente cu prietenii și perfect pentru un aperitiv.

Combinația perfectă cu bucătăria internațională de fuziune, cu aperitive din pește și preparate tradiționale venețiene, preparate din foietaj şi vânat de carne albă.

Prosecco (alb, sau rosé) 

Senior Valdobbiadene Extra Dry - Caracterizat prin excelență, acest vin, după cum îi spune și numele, este seniorul din această gamă. Numele său latin este la fel de clar pentru întreaga lume ca și numele Prosecco.

Acesta este un vin pentru toate ocaziile, de la o băutură la bar cu prietenii, până la un aperitiv, dar în bucătărie strălucește cu adevărat.

Perfect cu supe de legume și preparate delicate de tip creier de oaie prăjit, unde, pe de o parte, reziduurile de zahăr se potrivesc cu dulceața vasului și, pe de altă parte, prospețimea și mousse-ul bine controlat echilibrează aromele grase.

Spumant

La Corte de Pozzo Garganega Brut - Din dragoste pentru teritoriu și respect pentru tradiție, Fasoli Gino a exaltat întotdeauna versatilitatea unui strugure important al teritoriului, Garganega. Acest strugure, care se pretează foarte bine procesului spumant, le-au oferit posibilitatea de a crea o bulă veronese proaspătă și parfumată. Perlaj lung, fin și persistent care îmbunătățește prospețimea dezvoltată pe gust cu note finale aromate și saline. Parfumul floral este însoțit de un final de migdale amare și fructe uscate.

Ideal ca aperitiv și ca vin pentru cocktailuri proaspete și estivale, Garganega este acompaniamentul ideal pentru tartine și o selecție de startere ușoare. Plăcut și proaspăt, chiar băut între mese, Garganega Spumante este genial asociat cu mâncăruri delicate și simple. 

Spumant (alb, rose sau roșu) 

Raboso Fiore - Produs din cei mai buni struguri Raboso, unul dintre cele mai vechi soiuri din Veneto, Raboso Fiore reprezintă tradiția acestei regiuni, bogată în istorie, arome și parfumuri. Structura superioară, aroma de neegalat și culoarea intensă, roșu rubin cu reflexe violet, duc la un perlaj fin și o spumă învăluitoare. Parfumul este persistent, amintind de violete de câmp și cireșe.

Însoțitorul de nedespărțit pentru prânzuri și cine, cu pizza sau gustări. Perfect cu preparate din carne și pește la grătar și prăjite. Raboso Fiore se servește întotdeauna proaspăt și în pahare mari.

 

Acum că știi exact unde și cum să cauți vinul ideal, așteptăm vești de la tine. Tu ce ai ales și cum le-ai combinat? Care este favoritul tău? Care este acela care te-a suprins pe tine într-un mod plăcut? 

VinoItalia.ro este accesibil 24/7 și aduce mereu ceva nou, aparte și de recomandat. Nu mai sta pe gânduri! Cercetează, testează și savurează, garantat vei găsi un vin nou pe care să îl treci pe lista de favorite și să îl împărtășești cu cei dragi. – oferta VinoItalia