Paste italiene: tradiția din farfurie!
Paste italiene: tradiția din farfurie!

Publicat 18 July 2022

Paste italiene: tradiții și opțiuni! Află mai multe detalii!

paste italiene

Gastronomia italiană este recunoscută la nivel mondial. Italia este tara vinurilor și a pastelor, aceasta produce numeroase sortimente de vinuri și rețete de paste de o calitate extraordinară. Pentru a respecta calitatea tradițiilor gastronomice, bucătarii italieni folosesc și respectă cu seriozitate rețetele originale.

Pastele au fost realizate pentru prima dată în Italia din cele mai simple ingrediente: făină, sare și ou. Acestea sunt recunoscute peste tot datorită Italiei, găsindu-se în fiecare bucătărie din lume. Pastele oferă o mulțime de posibilități de gătire, cu o gamă variată de rețete, ușor de gătit, dar și ideale pentru un vin de calitate.

 Italienii sunt cei mai mari consumatori de paste din întreagă lume, astfel că pastele au devenit un fel de simbol pentru Italia. Istoria a demonstrat că pastele făinoase sunt preparate în Italia încă din anul 826 d.Hr. datorită cultivării grâului pe insulele Siciliei. Se spune că, termenul italian ,,pasta” provine din cuvântul grecesc „pastos” care se traduce „presărat cu sare”. 

Pastele sunt un preparat de nelipsit din bucătăria oricui, iar gustul lor este și mai bine pus în evidență prin cașcaval, roșii cherry și parmesan – trei ingrediente la care italienii nu vor să renunțe, considerându-le „secretul” pentru care pastele au un gust și mai bun.

Datorită diversității acestea au primit denumiri pentru fiecare tip de pastă în parte: fusilli, penne, maccheroni, tagliatelle, spaghetti, bucatini, gnocchi, rigatni, orechiette și multe altele. Pastele se pot găsi în dimensiuni diferite, mai lungi sau mai scurte; de grosimi diferite,  dar cel mai important este gustul acestora. Pastele italiene au un gust aparte, în timp ce pastele comercializate în toată lumea sunt diferite din cauza felului în care sunt preparate. Savoarea tradiției din farfurie este dată de modul de preparare, în cazul în care acestea nu sunt gătite în mod corect nu au aceeași aromă pe care o poți găsi în locuințele de pe coastele italiene. Rețetele gustoase de paste cu sosuri tradiționale sunt preparate de către marii bucătari italieni cât mai simplu, cu scopul de a amplifica și mai mult gustul pastelor, pentru ca tu sa te bucuri de preparat. 

Prepararea aluatului din care sunt facute pasele se poate realiza din diferite ingrediente, cu excepția ingredientelor clasice, precum oul. Aluatul poate conține și ingrediente precum: piure de spanac, ierburi aromate, piure de roșii, ciocolată. Acestea aduc preparatului culoare și un gust aparte. 

            O porție de paste italiene, împreună cu un vin italian bun pot fi combinația perfectă pentru o seară în doi. Se spune că pentru a face o alegere bună trebuie să alegi un vin din aceeași regiune din care provin pastele. Pe Vino Italia cu siguranță ai de unde alege!

Încearcă gustul pastelor Tortiglioni Pasta Toscana, alături de sosul Ragu din carne de mistreț sau pastele Paccheri Rigati, alături de sosul Ragu Vită Chianina. Vino Italia aduce Italia chiar la tine acasă. Paste tradiționale atent selecționate, aduse chiar din zona rurală Toscana de către familia Fabianelli care are o istorie de peste 150 de ani în prepararea perfectă a pastelor. Vinurile roșii seci, precum Chianti Classico Lodolaio Riserva care are un buchet impresionant de cuișoare, lemn dulce, scorțișoară, ciocolată neagră și piper - iată alegerea perfectă. 

Deoarece Italia este țara vinului și a pastelor, Vino Italia îți va aduce chiar aici, la tine acasă, toate aceste gusturi tradiționale și rețete de demult.