Merlot – tipuri de evenimente
Merlot – tipuri de evenimente

Publicat 28 August 2022

Merlot: iată câteva tipuri de evenimente cu diversitate gastronomică.

Datorită adaptabilității sale, Merlot este unul dintre cele mai consumate vinuri roșii din lume. Este dezvoltat din struguri cu coajă roșie care se pot adapta la o varietate de climate pentru a produce vinuri prietenoase cu alimente foarte diverse. Se găsește în mai multe intervale de preț și este renumit pentru textura netedă, senzuală și stilul accesibil. Merlot poate fi bogat cu note de stejar sau mătăsos și învăluit în arome de cireș. Toată lumea poate descoperi ceva de care să se bucure într-un pahar din acest vin, motiv pentru care Merlot este atât de prețuit.

merlot

Merlot are de obicei un corp mediu spre plin, aciditate moderată, conținut de alcool moderat până la ridicat și taninuri moi, dar vizibile. Cele mai bune gusturi de Merlot au o varietate de arome, inclusiv grafit, ierburi și mure, precum și cireșe negre, prune sau chiar cacao. Când sunt măturate în stejar, aceste arome sunt frecvent amestecate cu note de cuișoare, vanilie și cedru.

Acest vin îndrăgit are un interval de temperatură preferat, la fel ca toate vinurile roșii. Ideea de a servi roșii la temperatura camerei este depășită, deoarece casele pot fi extrem de reci iarna sau extrem de calde vara. Dar chiar și la 21-23° C, locuința este încă prea caldă pentru vin roșu. În plus, atunci când Merlot este excesiv de cald, aromele se sting, iar alcoolul are un gust arzător. Aromele și parfumurile sunt diminuate când este prea rece. Merlot trebuie servit între 15 și 18°C, lucru care poate fi realizat prin răcirea sticlei la frigider timp de aproximativ 15 minute.

Varietatea de stiluri și prețurile disponibile pe piață contribuie la popularitatea Merlot pentru orice fel de eveniment. Un vin roșu bogat în antioxidanți și mai ales resveratrol, Merlot îmbunătățește sănătatea digestivă, protejează împotriva bolilor de inimă și reduce riscul de coagulare al sângelui prin creșterea nivelului de colesterol sănătos.

Luați în considerare următoarele atunci când alegeți o masă pentru a însoți Merlot: deoarece este un vin mediu spre plin, mâncarea pe care o faceți ar trebui să fie la fel de consistentă; sosurile tari, tocanele și mâncărurile pe bază de carne merg bine împreună cu acest soi. Conținutul de tanin din Merlot este mediu, iar proteinele pot contracara într-un mod plăcut taninurile. Merlot merge bine cu rețete care includ fie brânză, fie carne ca proteină. El se combină bine și cu tipurile de carne mai slabă, deoarece nu conține multă aciditate. Se asortează delicios și cu mâncăruri care includ fructe, pentru că pandișpanurile și fructele proaspete evidențiază la maxim aromele fructate prezente în Merlot.

Carnea de pui, curcan și porc, precum și spaghetele, burgerii sau pizza, se asortează minunat cu un Merlot fructat și accesibil. Stilurile mai pline, mai coapte și mai cărnoase pot trata alimente cu aromă mai plină, cum ar fi carnea de vită și miel, mâncăruri substanțiale de fasole și carne de vânat, cum ar fi căprioara și bizonul. Carnea prăjită, rața și ciupercile se potrivesc bine cu rețele tradiționale ale Merlotului. Secretul este de a echilibra greutatea și intensitatea gustului vinului cu cele ale mâncării.

Iată că Merlot funcționează bine cu o gamă largă de feluri de mâncare, de la pui la friptură sau chiar pizza, și asta, datorită taninurilor mătăsoase și acidității blânde. Se asortează bine cu legume prăjite și ciuperci portobello aromate, și deci este un vin indicat chiar și pentru o masă vegană sau un meniu vegetarian. În plus, un vin rar se potrivește bine cu sosul de roșii, iar Merlot este acela, inclusiv în sticlele în care este alături de alte soiuri.

Merlot este, cu siguranță, un vin extrem de versatil, iar varietatea de gusturi și stiluri îl fac potrivit pentru aproape orice eveniment, mai ales dacă vorbim de evenimente cu mai multe feluri de mâncare. Apelați cu încredere la recomandările Vino Italia de vinuri Merlot înainte de orice eveniment important, alături de familie sau prieteni.

Recomandări din partea echipei noastre: 

Pentru ocazii cu adevărat speciale, vă recomandăm un Merlot de excepție de la crama Fasoli Gino - Orgno Merlot Veronese. Lăsați-vă cucerit de acest vin plăcut catifelat de un roșu rubiniu fermecător produs de una dintre cele mai vestite crame ale Italiei, Fasoli Gino. Aceștia produc vin cu pasiune și dăruire folosindu-se de tehnici tradiționale ajunse deja la a 4-a generație în combinație cu tehnici moderne. O combinație de gust unică, cu corp și structură minunate, bogat și echilibrat ce îți va desfăta simțurile într-o experiență memorabilă. 

Dacă îți place să explorezi și combinația de Merlot îți recomandăm să încerci și Caterina oferit de o altă cramă renumită - crama Borga. Soiurile de struguri îmbinate cu măiestrie aici sunt Merlot, Cabernet și Refosco. Un vin ce conține o alăturare unică de emoție și cunoștințe transmise peste generații și care aduce arome de dulceață de cireșe, suc de rodie și zmeură cu urme de scorțișoară și tutun dulce. Gustul este plin, învăluitor și moale, cu taninuri corpolente și catifelate și te va surprinde într-un mod plăcut. 

Nici combinația Merlot, Shiraz, Cabernet Sauvignon nu este una de ratat. Dacă căutai un vin ce combină note subtile de fum într-un mod unic, cu abundența luxuriantă de fructe a vinurilor roșii siciliene îți propunem Fumu Rosso Terre Siciliane. Acesta păstrează tradiția vinurilor siciliene cu aromele lor bogate de cireșe, prune și fructe de pădure întunecate. Acest vin ce merită toată atenția ta vine de la una dintre cele mai apreciate crame Italiene – Crama Botter și este la fel de extraordinar pe cât de delicios! Corpul plin și echilibrat al vinului mângâie palatul cu taninuri catifelate și nuanțe moi de condimente până la finalul de lungă durată. Este genul de vin pe care sigur și tu îl vei recomanda.