La Tordera
Crama La Tordera a fost fondată pe dealurile din Valdobbiadene, în inima zonei de producție Valdobbiadene Superiore DOCG, între Veneția și Dolomiți.

Mereu în căutare de inovație, dar fără a uita niciodată legătura cu pământul și tradițiile sale, respectând această mică bucată de paradis și fructele sale, crama La Tordera preferă o abordare din ce în ce mai „verde” în ceea ce privește vinificarea, în armonie cu mediul înconjurător, privind spre trecut, dar și spre viitor.

Numele vinului produs aici provine de la un deal din zona Cartizze. În antichitate, pe acest deal se afla o capcană pentru păsările care zburau din munți pentru a căuta hrană printre vițele de vie, numită Tordera. Datorită acestei tradiții, acest teren înalt a început să fie numit și el Tordera. Astăzi, cu toate că stânca nu mai există, numele a rămas în memoria colectivă a localnicilor.

Aici au început să crească rădăcinile familiei Vettoretti și ale cramei acestora. Aici a început La Tordera.

În 2018 s-au împlinit 100 ani de la începutul succesului familiei Vettoretti. Astăzi, această pasiune a ajuns la cea de-a patra generație și cu siguranță se va transmite și generațiilor viitoare.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre