Crama Berlucchi a produs primul vin spumant Franciacorta din lume
Crama Berlucchi a produs primul vin spumant Franciacorta din lume

Publicat 12 September 2023

🇮🇹🥂🍾 Când vine vorba despre vinuri spumante „made in Italy”, gândul te duce aproape fără excepție înspre Prossecco. Însă ce zici de Franciacorta? 𝕱𝖗𝖆𝖓𝖈𝖎𝖆𝖈𝖔𝖗𝖙𝖆 este pentru Italia ceea ce reprezintă Champagne pentru Franța. 


În 1961 𝕭𝖊𝖗𝖑𝖚𝖈𝖈𝖍𝖎 a produs primul 𝖛𝖎𝖓 𝖘𝖕𝖚𝖒𝖆𝖓𝖙 Franciacorta din lume, datorită vizionarului Guido Berlucchi, în regiunea viticolă din nordul Italiei, în Lombardia. Vinurile rezultate după metoda clasică a dublei fermentații sunt mai complexe, mai puțin fructate și cu un periaj mai fin decât al unui Prosecco.


Noi am descoperit Franciacorta, bijuteria ascunsă a Italiei, datorită prieteniei dintre 𝕲𝖆𝖇𝖗𝖎𝖊𝖑𝖊 𝕸𝖊𝖎 - general manager Vino Italia și 𝕽𝖔𝖒𝖊𝖔 𝕯𝖊𝖑𝖑𝖊𝖗𝖆. Ne bucurăm de fiecare dată când ne vizităm și revedem și dorim să îți facem cunoștință și ție cu prestigioasa crama Berlucchi. 


Ca și 𝖎𝖒𝖕𝖔𝖗𝖙𝖆𝖙𝖔𝖗 𝖆𝖑 𝖇𝖗𝖆𝖓𝖉𝖚𝖑𝖚𝖎 𝕭𝖊𝖗𝖑𝖚𝖈𝖈𝖍𝖎 putem spune că un pahar de Berlucchi nu conține niciun compromis, ci doar calitate.


Încearcă și tu un pahar perfect de Franciacorta 🥂


🛒 https://www.vinoitalia.ro/shop/vinuri/brand,18-berlucchi 


#vinoitalia #onlineshop #crama #berlucchi #franciacorta #fromitalywithlove #palazzolanaberlucchi #friends #workandpassion