Vin contrafăcut: tips&tricks
Vin contrafăcut: tips&tricks

Publicat 16 October 2022

Vin contrafăcut: cum îl recunoști? Iată mai multe informații de interes pentru tine!

vin contrafacutImage Caption

O sticlă de vin este o parte indispensabilă a oricărei mari ceremonii sau sărbători. Datorită acestei reputații exclusive, este, din păcate, și o victimă a contrafacerii. Nu numai că dăunează producătorului, dar vinul fals îi afectează negativ și pe consumatori. Deci, cum să identifici vinurile false? Echipa Vinoitalia este aici pentru a vă oferi sfaturi practice în a preveni că aceste băuturi contrafăcute să ajungă pe mesele dvs.

Cu câteva instrumente simple și puțină informație, consumatorii pot identifica aproximativ toate semnele de contrafacere. Acum este timpul să luați o pauză și să vă pregătiți să începeți să evaluați vinurile pentru autenticitate.

Cele mai vizate sortimente de vin sunt cele mai rare. Nu toate vinurile sunt subiect de copiere și cele care sunt, de regulă sunt cele ce se comercializează la un preț semnificativ. Din acest raționament, în primul rând, cumpărați de la un furnizor de vin de încredere. Un client înțelept care caută vin de ultimă generație este cel care își îndeplinește responsabilitatea prin a susține afaceri de renume. Prin urmare, pentru a vă asigura calitatea băuturii, este recomandat să nu cumpărați de la un furnizor fără licență. Dacă o afacere pare prea bună pentru a fi adevărată, atunci probabil că merită o analiză mai atentă.

Vin contrafăcut și eticheta!

În același timp, puteți să identificați un vin contrafăcut când analizați cu atenție eticheta. Luminile albastre pot ajuta la evaluarea autenticității băuturii. Acest lucru se datorează faptului că unele acoperiri utilizate pentru a face etichetele din hârtie de vin să strălucească, cum ar fi siliconul, pot apărea cu ușurință strălucitoare sub lumina UV. Deci, dacă ai o sticlă care strălucește ca și cum ai fi într-o lumină de discotecă, aveți în față o contrafacere de vin.

Un alt punct de căutat este ștampila. Ștampilele de la vinuri de profil s-ar putea rupe cu adevărat, ștampilele false nu. Motivul este simplu: după întregul proces de ambalare și expediere către agent, există șanse mari ca o ștampilă de hârtie să fie ruptă. În ceea ce privește vinul fals, este nou-nouț, deoarece vânzătorul ștampileaza chiar înainte ca clienții să cumpere băutura.

Analizați calitatea imprimării pentru a descoperi vinuri false. Tehnicile de imprimare pot fi un indiciu rapid pentru a ne ajuta să distingem cu ușurință și să scăpăm de vinul contrafăcut. În mod tradițional, mărcile de vinuri sunt de obicei realizate cu prese cu plăci. Clienții pot vedea cu ușurință rezultatul tipăririi plăcilor sub mărire, deoarece deține contur.

Pe de altă parte, pentru vinul fals, de cele mai multe ori contrabandiștii folosesc imprimantele cu jet de cerneală pentru a face etichete. Dacă observați pete pe toată hârtia, acesta este rezultatul unei imprimante cu jet de cerneală, iar acela este cu siguranță un vin contrafăcut. De asemenea, imprimanta necesită hârtie specială pentru ca cerneala să se prindă. Fără ea, cerneala va începe să se întindă, făcând hârtia să pară îmbătrânită.

Verificați capacul care acoperă dopul și partea superioară a sticlei; în timp ce un capac care nu e complet etanș nu este neapărat un indiciu sigur, totuși ne dăm seama dacă un vin a fost manipulat sau nu. Dacă capacul poate fi rotit cu ușurință sau afișează riduri, acesta ar putea fi un semn că a fost îndepărtat și pus înapoi pe sticlă.

Un dop care intră în contact cu vinul roșu timp de câteva decenii, sau chiar câțiva ani, ar trebui să aibă o pată adâncă. Deoarece sticlele sunt de obicei depozitate pe o parte, pata ar trebui să se extindă spre partea superioară a capsulei. Verificați și marca de pe capsulă pentru semne de înșelăciune.

Un alt aspect important este sedimentul, cu atât mai mult cu cât vinurile sunt din ce în ce mai scumpe, cu cât sunt îmbătrânite mai mult.

Sedimentul ar trebui să fie prezent în vinurile roșii mai vechi; o sticlă lipsită de orice materie solidă ar trebui să tragă un semnal de alarmă. Vinurile mai vechi care au fost depozitate în mod corespunzător pe marginea lor de zeci de ani ar trebui să arate o corespondență vizuală a acelei povești, chiar dacă un vin este agitat vizual și cea mai mare parte a sedimentului este dispersată.

Cu toate acestea, dacă sedimentele sunt prezente, dar nu se mișcă? Poate fi rezultatul încălzirii și coacerii de către fraudatori pentru a emula acumularea materialului în timp.

Alături de unele echipamente simple, cum ar fi o lumină albastră și un microscop, cel mai mare instrument pe care îl puteți avea este experiență. Nu uitați că luate separat, aceste indicii pot fi din nou înșelătoare, dar când sunt puse împreună, autentificarea va fi un succes.

Dacă totuși nu vreți să începeți să studiați fiecare sticlă în parte și vreți doar să vă beți băutura preferată într-un moment de totală relaxare, vă invităm să va bucurați de selecția de vinuri oferite de Vino Italia, garantat autentice și direct de la cele mai renumite crame italiene.