Vin cadou - ce alegi?
Vin cadou - ce alegi?

Publicat 18 April 2022

Ce vin alegi drept cadou pentru un pasionat de vinuri? Ce este bine de știut, înainte de a alege un cadou pentru un iubitor de vinuri? De ce trebuie să ții cont? Iată mai multe informații! 

vin

De multe ori în rutina cotidiană ne concentrăm pentru a face selecții de vin pentru momente „ușoare” care implică prieteni apropiați și familia sau o cină romantică, dar ce se întâmplă atunci când alegerea vinului pentru un anumit moment reprezintă o adevărată provocare? Atunci când vrem să alegem un vin pentru acel prieten/ă  cu titlul de „connaisseur” al vinurilor lucrurile nu mai par atât de ușoare. Mereu povestește despre cum își păstrează vinurile, valoarea lor exactă și despre cele două zile petrecute într-o călătorie de ce i-au stârnit interesul asupra vinului. 

Cadoul tău are șanse mai mari să fie judecat cu severitate dacă aduci ceva din regiunile lui preferate. Așa că dincolo de o nouă sticlă pe care să o folosească pentru a impresiona oaspeții la următoarea petrecere trebuie luate în considerare multe aspecte. Cea mai ușoară variantă ar fi să alegi un vin premiat și de recunoștință mondială cu care nu ai cum să dai greș, dar ar fi bine să iei in considerare o multitudine de alte aspecte din care amintim: 

Preferințele lor personale în materie de vin – în timp ce unii preferă un vin aperitiv sau de desert, alții sunt fani ai vinului alb și recomandăm o bună familiarizare cu aceste predilecții înainte de a face o alegere finală;  alegerile culinare – dacă știi că există o anumită alegere culinară predominantă înseamnă că nu poți da greș cu asezonarea unui sortiment de vin acesteia, nici nu trebuie să fii tu mare cunoscător în materie pentru că fiecare sortiment vine cu propria lui descriere și recomandare gastronomică; Bugetul alocat – deși tu ești cel ce va tranzacționa cadoul se știe că în cazul vinului, gustul este destul de atașat de preț, ia în considerare să nu sperii într-un mod inopinat; iar lista poate continua. 

Nu trebuie să te descurajezi de numeroasele aspecte ce trebuie luate în considerare și iubitorii vinului sunt recunoscuți pentru o trăsătură aparte și anume, adoră diversitatea, iubesc noul și explorează mereu după noi arome fermecătoare și gusturi elegante. 

Așadar dacă vă doriți să conduceți un pasionat de vinuri departe de zona lui de confort într-un univers nou de arome și note proaspete, iată câteva exemple de alegeri pertinente selecționate din oferta de vinuri Vinoitalia.ro: 

 

Colmatiss - Colmatiss este un vin produs din soiul de struguri Sauvignon.

 

Aceștia sunt culeși când ajung la gradul optim de maturitate, apoi sunt supuși unui proces de macerare la rece la 4 ° C, timp de aproximativ 36 de ore, fiind zdrobiți ușor după aceea. Mustul obținut este lăsat să se așeze la rece și se adaugă drojdie de fermentare indigenă preparată în avans (cu 3-4 zile înainte) cu cei mai buni struguri selectați din același soi.

Colmatiss prezintă un gust cu adevărat bogat în note fructate elegante: salvia, menta, piersicile galbene și litchi sunt combinate cu fructe exotice și grapefruit pe o bază minerală. Palatul desăvârșit, cu arome îmbunătățite de o senzație delicată de sărat, este bine combinat cu aciditatea plină de viață care traversează structura compactă, invitând mereu la încă un pahar.

De culoare galben pal cu nuanțe verzui strălucitoare, acest vin se recomandă a fi consumat alături de aperitive și mâncăruri picante sau aromate, fructe de mare sau pește.

Amarone della Valpolicella este un vin roșu sec special, obținut din strugurii Corvina, Corvinone, Rondinella uscați parțial. În italiană, numele de Amarone înseamnă "Marele Amar". Inițial, acesta urma să se distingă de Recioto, produs în aceeași regiune, dar care are un gust mai dulce.  Amarone a primit statutul de Denominazione di Origina Controllata (DOC) în decembrie 1990. La 4 decembrie 2009, Amarone și Recioto della Valpolicella au fost promovate la statutul de Denominazione di Origina Controllata e Garantita (DOCG). Producția totală de vânzare, Recioto și Amarone a depășit în 20088  milioane de sticle vândute. Asocierile culinare sunt diverse și includ preparate de porc sau carne roșie, dar este în mod special recomandat alături de un platou de brânzeturi alese. 

Salbanello – Considerat unul dintre cele mai de succes vinuri din întreaga lume și cu o recunoaștere a calității consolidată în timp. Structura armonioasă a lui Salbanello provine din delicatețea soiului de struguri Malbec și intensitatea bogată a celor Cabernet. De un roșu rubiniu, sec și cu gust echilibrat în special fructat cu finish catifelat, acesta este recomandat alături de gustări apetisante și tradițional mediteraneene, pizza, bruschete sau paste, facându-l astfel alegerea ideală pentru o întâlnire amicală. 

Indiferent de bugetul tău, poți descoperi un cadou potrivit și unic pentru pasionatul/a de vin din viața ta. Articolele noastre sunt disponibile cu posibilitate de sortare după preț și alte criterii importante, ceea ce face mai simplă ca niciodată alegerea cadoului perfect. – explorează opțiunile aici

Indiferent dacă ocazia este o zi de naștere, o sărbătoare, o nuntă sau o masă specială, un cadou în notă personală așa cum este o sticlă de vin, nu va rămâne neobservat sau nesavurat.