Vin: 5 idei de întâlniri sociale
Vin: 5 idei de întâlniri sociale

Publicat 15 June 2022

Vin: 5 idei de întâlniri sociale - afla mai multe detalii.

Universul Vinoitalia.ro înseamnă vin fin de pe meleagurile însorite ale frumoasei Italii. Nu trebuie să ai un motiv anume pentru a savura un pahar de vin rafinat, ci poți să o faci din plăcere, din dorința de a explora parfumul, aroma, dar și varietatea băuturii.

Lumea vinului este bogată și profundă, presărată de tradiții și povești cuceritoare iar pentru cei mai mulți dintre noi, vinul este mai mult decât doar o băutură; el este distracție, plăcere și motiv pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi. Pentru mulți alții, este exact o băutură - o băutură delicioasă, cu un plus de zgomot. Vinul este un „party starter” de nădejde, un sfârșit frumos pentru o zi lungă și acompaniamentul perfect pentru a te desfăta cu o lectură bună. 

Deși cu siguranță nu este nimic în neregulă în a savura în mod egoist un pahar de vin bun, de cele mai multe ori acesta capătă mai multă valoare atunci când îl împărțim cu persoanele dragi. Ne întâlnim în jurul unei sticle de vin, nu doar pentru a bea dar și pentru a mânca și a vorbi. Altfel spus, este un booster social de renume, iar de căutai un nou pretext pentru a strânge gașca de prieteni și a încerca un nou vin, iată 5 idei care să vă ajute să vă planificați următoarea adunare: 

  1. Noapte de film pe tema vinului

 

Această idee este una foarte la îndemână de organizat și nu presupune foarte mult efort. Faceți lista de invitați astfel încât fiecare să stea comod și poziționați masa cu sticlele de vin pentru degustare cât mai central și accesibil pentru toţi invitații. Nu uitați să aveți și gustări care se potrivesc și alegeți minim 3 soiuri diferite. 

 

Când planificați o astfel de seară, amintiți-vă întotdeauna că nimeni nu greșește când vine vorba de vin, iar preferințele individuale vor prevala pentru că fiecare experimentează vinul diferit. Cel mai bun vin este cel de care îți place ție așa că invitați-i pe cei ce vor veni, să aducă dacă vor și ei o sticlă din vinul preferat. 

 

Nu trebuie să fie doar o seară tăcută unde priviți filmele în liniște, este chiar recomandat să interacționați cu invitații dvs. Poți cita o replică celebră chiar înainte să apară? Puteți oferi o listă de întrebări din filmul sau filmele pe care le veți viziona și cărora musafirii să le răspundă înainte și/sau în timpul filmului. Persoana care primește cele mai multe răspunsuri corecte să câștige o sticlă de vin sau un alt premiu. 

 

Deși este recomandat să fie filme ce vorbesc despre vin sau unde vinul apare ca element principal, iar oferta de astfel de filme nu este una săracă, acest aspect nu este obligatoriu. Fii creativ și ofera o notă de originalitate seratei tale! De exemplu, poți alege un film despre călătorii și aduce la eveniment sortimente de vin și delicatese culinare ale regiunilor prezentate. 

 

  1. Serată de jocuri interactive cu și despre vin 

Nimic nu este mai distractiv decât o adunare cu prietenii sau familia la un pahar de vin bun și o seară de jocuri. Deși nu toate jocurile prezente la eveniment trebuie să fie pe tematică viticolă, recomandăm aici faimosul joc de TRIVIA sau mai simplu spus concurs de cunoștințe generale cu și despre vin. Acesta presupune puțin efort din partea organizatorului în a selecta o suită de intrebări și răspunsuri dar rezultatul este unul bun, de fiecare dată. Există interacțiune, creează sentimentul de competivitate, este distractiv și de ce nu, te ajută să înveți ceva nou și să testezi arome complet noi. Dacă ai nevoie de câteva idei, nu uita să citești blogul nostru, unde vei găsi cu siguranță multe informații practice.

Desigur, fiecare invitat își poate aduce aportul adăugând întrebări în listă, iar asta va da o șansă egală tuturor participanților, iar întrebările legate de asortarea culinară a diverselor sortimente de vin se pot testa în timp real. Dacă totuși timpul nu îți permite să alcătuiești o listă de intrebări sau un joc original poți găsi ajutor și pe site-uri precum amazon.com unde exista o gamă variată de jocuri din care amintim: Wine-Opoly Monopoly Board Game, Murder Mystery Party și Wine Game Kit. Alege unul care crezi că este potrivit pentru tine sau interesele oaspeților tăi și distrează-te; în final nu este despre cine câștigă ci este despre experiența în sine. 

  1. Degustare de vin misterioasă

Probabil cea mai interactivă din ideile de adunări sociale, acest eveniment poate fi organizat doar de gazdă sau cu implicarea invitaților. Ca și ideea de mai sus, presupune interactivitate și aduce emoția descoperirii unui vin nou, toate acestea cu un minim efort. Nu trebuie să fii un mare cunoscător de vinuri și dacă ai nevoie să înveți mai multe despre degustările de vin îți recomandăm să citești și – „La ce sunt atenți pasionații de vin atunci când participă la o degustare?” sau „Cum trebuie să fie amenajat spațiul pentru degustare vin”

Cum functionează? Simplu! Alegi câteva vinuri sau rogi fiecare invitat să aducă căte 2 sticle din vinul preferat. Ai să te întrebi de ce 2 sticle? Simplu, pentru că vinul care va fi cel mai votat, o să fie oferit drept cadou, iar atunci când va fi savurat de către câștigător, va purta cu el amintirea acelui eveniment. Acestea se împachetează în pungi sau alte ambalaje creative, astfel încât să nu se poată observa detaliile prezente pe etichete și li se alocă un număr. Invitații le încearcă și îsi votează preferatul doar pe baza numărului. Premiile pot fi multiple și evenimentul este ușor de personalizat. De exemplu, cel ce a adus vinul cel mai votat primește în dar o sticlă din acel vin sau un alt premiu pus în joc sau de ce nu, chiar titlul de gazdă pentru următoarea adunare de genul. Fii creativ! Tu îți cunoști invitații cel mai bine și poți adapta această idee conform grupului de invitați. 

  1. Degustare de vin online

 

Dacă 2020 ne-a învățat ceva, ne-a învățat cum să socializăm mai mult în mediul online și cum să interacționam chiar și sub provocarea de a nu ne putea întâlni fizic. Această idee de eveniment te poate aduce mai aproape de prietenii aflați pe alte meleaguri și reprezintă o idee bună pentru a păstra legatura cu cei ce nu ne sunt aproape fizic. 

 

Ideea acestui tip de aventură este ca oamenii să se concentreze pe un tip de vin sau pe un subiect din lumea viticolă, de exemplu: Ziua Sauvignon Blanc sau Chardonnay Fiesta sau Ziua Cabernet, dar ca și în exemplele de mai sus, se poate personaliza în funcție de participanți și interesele comune ale acestora. 

 

Veniți cu propria temă și structură aducând vinuri dintr-un anumit tip de struguri, stat, zonă sau națiune și continuați creativ de acolo. Echipa vinoitalia.ro a adăugat detalii de asortare culinară fiecărei sticle de vin în parte și doar explorând site-ul, acesta poate fi o sursă de inspirație. 

 

  1. Vânătoare de comori

 

Acest tip de eveniment este recomandat pentru cei ce locuiesc la curte sau au la dispoziție un spațiu generos, dar cu puțină inventivitate se poate adapta și unui spațiu mai modest. Cu cât locația este mai îngăduitoare ca spațiu cu atât tu poți fi mai creativ și ingenios cu organizarea. Imaginează-ți așadar o căutare de ouă de Paște cu o sticlă de vin ca premiu. Dacă vremea este frumoasă, aceasta este o oportunitate fantastică de a profita de o activitate în aer liber. 

 

Ca și în exemplele anterioare, acest tip de aventură este perfect adaptabil și ușor de personalizat. Te poți inspira aici din faimoasele emisiuni televizate de tipul Asia Expres, sau Race Around the World, unde participanții au de îndeplinit anumite sarcini pentru a primi următorul indiciu. Poți aici să soliciți să deguste un sortiment de vin și doar dacă ghicesc corect să primească următorul indiciu sau să asorteze vinul de pe masă unuia din 2 sau 3 feluri de gustări. Fiind un tip interactiv dar progresiv de eveniment, poți oricând să-l transformi într-un concurs de genul „alege-ți propria aventură” așa cum o fac parcurile de distracție; să lași fiecare grup să decidă cât de departe vrea să exploreze având mai multe trasee pe mai multe nivele de dificultate și astfel și cei mai puțin experimentați să se bucure.

 

Cu siguranță creativitatea fiecăruia va genera noi și noi evenimente ce au vinul ca personaj principal în scenă. Acum, că ai un strop de înspirație nu uita să verifici și lista celor mai noi vinuri din selecția vinoitalia.ro. Alege o aromă nouă și împărtășește experiența evenimentului tău unic și original. 

Distracție plăcută!