Pinot Grigio – află de ce este în top preferințe?
Pinot Grigio – află de ce este în top preferințe?

Publicat 11 December 2022

De ce să alegi vinul Pinot Grigio și ce este bine de știut? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!


Vinul este cea mai apreciată băutură alcoolică din toate timpurile și se consumă în fiecare zi, chiar dacă nu este o ocazie specială. Vinul alb este pur și simplu perfect pentru unele persoane, în timp ce alții preferă oricând un pahar de vin roșu. Vinul rose se află într-o altă categorie de vinuri, fiind preferat de cei cărora delicatețea le surâde. 

Dintre toate tipurile de vin, cel alb este cel mai imparțial. Este pe placul multor persoane și se poate servi alături de foarte multe preparate culinare. Vinul alb se poate servi oricând în timpul zilei, cu gheață sau fără, sec, demisec sau dulce. Este simplu, dar și plin de savoare în același timp și tocmai de aceea încântă mii de papile gustative în fiecare secundă.

Ce tip de vin este Pinot Grigio?

Lumea vinului alb este minunată și cuprinde un spectru foarte larg de sticle de vin. Există foarte multe vinuri de top, recunoscute și consumate în întreaga lume de decenii întregi. Din această categorie de vinuri face parte și vinul alb Pinot Grigio, care face istorie în domeniul vinurilor. 

Pinot Grigio este cel mai popular vin italian alb și este obținut din soiul celebru de struguri cu același nume. Strugurii folosiți pentru obținerea acestui vin sunt cultivați și îngrijiți cu mare atenție, fiind mai apoi atent culeși și sortați pentru a obține cea mai bună licoare. Procesul de presare și fermentare este blând și lent, vinul fiind ținut pe drojdie cel puțin 3 luni. 

Vinul Pinot Grigio este un vin ideal pentru zilele toride de vară. Savoarea sa este maximă atunci când este servit rece, temperatura sa recomandată de servire fiind 5-6 °C. Are o aromă puternică de citrice cum ar fi lămâie, portocală sau grapefruit, iar asta ne demonstrează încă o dată că este o băutură ideală pentru sezonul cald. Vinul Pinot Grigio este foarte apreciat datorită aromei sale și tentelor condimentate din fiecare înghițitură. 

Un astfel de vin se poate servi la orice masă, mai ales dacă există preparate pe bază de carne albă sau fructe de mare. Din păcate, nu este savuros alături de carnea roșie, ceea ce înseamnă că pentru astfel de preparate trebuie ales un alt vin, de preferat roșu. Pastele se mai pot servi alături de acest vin alb, dar și brânzeturile proaspete.

Dacă vă doriți un vin alb savuros și aromat vă recomandăm vinul Pinot Grigio delle Venezie. Face parte din oferta noastră și este unul dintre cele mai aromate sticle. Notele de grapefruit inspiră prospețime, iar gustul de citrice argumentează și mai mult nuanța galben pai.

Dacă vă doriți un vin alb ușor exotic, cu arome de fructe tropicale, atunci puteți opta pentru vinul Pinot Grigio cu 13% alcool. Este foarte asemănător cu cel menționat mai sus, însă vă poate încânta cu o altfel de savoare. Notele de salcâm și pâine oferă un gust diferit și special acestei sticle de vin, făcându-l băutura ideală pentru persoanele cu gusturi rafinate. 

Există mai multe sticle de vin Pinot Grigio pe site-ul nostru, iar fiecare dintre ele are ceva special. Aroma este diferită pentru fiecare, având tente unice de condimente, fructe uscate sau citrice proaspete. Dacă vă place vinul alb, atunci trebuie neapărat să degustați acest tip de vin dacă nu ați făcut deja acest lucru. Dacă preferați mai degrabă un vin roșu sau rose, puteți savura măcar o dată și vinul Pinot Grigio. Este posibil să vă îndrăgostiți instant. Dacă nu este chiar pe placul vostru, va fi totuși o degustare reușită. 

Suntem aici să te ajutăm să găsești cel mai potrivit vin pentru gusturile tale. Gama noastră de vinuri este extrem de variată și încântă în fiecare zi cele mai pretențioase gusturi.