PROSECCO VALDOBBIADENE - așa da!
PROSECCO VALDOBBIADENE - așa da!

Publicat 29 December 2022

Prosecco Valdobbiadene: de ce este o alegere potrivită? Iată mai multe informații de interes pentru tine!


Toate ocaziile speciale sunt celebrate alături de o băutură alcoolică specială și plină de savoare. De câțiva ani, cea mai întâlnită băutură de pe mesele festive este prosecco, un vin bun spumant care are rolul de a încânta papilele gustative ale tuturor oamenilor. Se pare că bulele din compoziția lui sunt adesea asociate cu evenimentele frumoase din viețile noastre, prosecco devenind astfel o modalitate de celebrare, dar și o stare de spirit. 

După cum probabil știți deja, prosecco este foarte răspândit în întreaga lume și încântă în fiecare zi mii de oameni cu savoarea sa. Pentru a putea satisface toate gusturile, acesta a evoluat foarte mult în timp, punând acum la dispoziție mai multe tipuri din această băutură ideală. În felul acesta, fiecare dintre voi vă puteți alege sticla de prosecco preferată.

Prosecco Valdobbiadene – istorie și rafinament

Acest tip de prosecco a luat naștere în regiunile viticole din Italia fiind încă un exemplu de istorie și tradiție italienească. Este unul dintre cele mai apreciate tipuri de prosecco fiind în top 10 cele mai consumate vinuri spumante în anul 2020. După cum probabil vă și gândiți, acest tip de prosecco poartă denumirea regiunii Valdobbiadene, regiune în care acesta a fost creat. 

Prosecco Valdobbiadene este o alegere extrem de reușită pentru orice masă festivă, dar și pentru degustările simpliste înainte de masă. Cu toate că acesta este asociat cu sărbătoarea, prosecco se poate consuma oricând și fără vreo ocazie specială. Prosecco Valdobbiadene este foarte apreciat și datorită soiului de struguri din care este obținut și anume: Glera. Chiar dacă prezintă multe arome fructate și senzuale, acest soi de strugure este resimțit la fiecare înghițitură.

Acest tip de prosecco este plin de savoare, însă este lipsit de dulceață. Cantitatea sa de zaharuri este foarte aproape de zero, aspect ce ar putea stârni foarte multe controverse. Persoanele care preferă băuturile dulci ar putea să îl excludă de pe lista preferințelor, asta dacă nu sunt impresionate de aromele speciale oferite de fructe. Totuși, alături de un preparat culinar complementar, savoarea unui Prosecco Valdobbiadene ar putea fi simțită din plin.

Dacă vă doriți un vin bun de acest tip, atunci vă aflați exact acolo unde trebuie. Pe site-ul nostru Vino Italia veți găsi diverse sticle de Prosecco Valdobbiadene, pregătite să vă încânte cele mai îndrăgite evenimente din viețile voastre. Dacă acesta este spumantul pe care îl căutați, atunci vă vom recomanda câteva sticle pe care merită să le încercați.

Mai întâi de toate, vă recomandăm seniorul nostru din această gamă: Magnum Senior Valdobbiadene Prosecco Superiore. Este un vin spumant extra dry cu 11,5% alcool, un vin obținut 100% din soiul de struguri Glera. Nuanța sa de galben pai cu reflexe verzi vă va cuceri imediat ce îl veți turna în pahar, iar aromele fructate vă vor stârni imediat pofta de a savura prima înghițitură. Este ideal pentru absolut orice ocazie indiferent că vorbim de o seară liniștită alături de cei dragi sau de o petrecere mare împreună cu prietenii. Îl puteți savura oricând alături de o porție de paste, un preparat pe bază de carne albă sau un platou de brânzeturi proaspete.

Un alt tip de Prosecco Valdobbiadene este Prior Valdobbiadene Prosecco Superiore, o sticlă încântătoare de 3L menită să întrețină atmosfera la următoarea ta petrecere. Această băutură brută cu 12% alcool va fi un deliciu, mai ales dacă va fi servit rece. Tentele din această băutură sunt foarte fresh, iar aroma de mere verzi și citrice va fi simțită imediat. Este o băutură ideală de gustat în număr cât mai mare. 

O sticlă potrivită de prosecco are menirea să accentueze starea de spirit plăcută și să introducă atmosfera de sărbătoare în fiecare locuință. Această băutură ar trebui să își găsească un loc bine meritat în orice locuință.