SYRAH - vin italian perfect pentru tine!
SYRAH - vin italian perfect pentru tine!

Publicat 31 December 2022

Syrah: de ce este o variantă pe care o poți lua în calcul? Iată mai multe informații de interes pentru tine!


Vinul roșu se regăsește încă din cele mai vechi timpuri în preferințelor consumatorilor de vin din întreaga lume, fiind dens și senzual la fiecare înghițitură. Se obține întotdeauna din struguri negrii, de înaltă calitate, iar tocmai de aceea culoarea sa se regăsește în diverse nuanțe de roșu. 

Există vinuri roșii care au cucerit întreaga lume în timp, iar acest lucru le-a făcut să se situeze în top de-a lungul timpului, fiind premiate de către marii specialiști din domeniul viticulturii. Printre cele mai bune vinuri roșii din lume se regăsește și vinul Syrah, vinul cu origini exacte necunoscute. 

Vinul Syrah este obținut și în momentul de față din unul dintre cele mai vechi soiuri de viță-de-vie. Se pare că strugurii care poartă aceeași denumire ca și vinul au fost cultivați pentru prima dată în Iran, iar de acolo s-au răspândit în toată lumea odată cu trecerea timpului, însă teoria nu este sigură. Acest soi de strugure era cultivat cel mai intens în Valea Rhonului, însă acum se regăsește în cantități foarte mari și pe teritoriul Italiei. În momentul de față, cele mai mari cantități din acest strugure se regăsesc în Franța (70.000 hectare), Australia (40.000 hectare) și Italia (2.000 hectare).

Spuneam mai devreme că acest vin are origini exacte necunoscute, iar prin acest lucru am vrut să facem referire la originea soiului de strugure din care este obținut. Există multe ipoteze despre originea, dar și răspândirea acestuia însă nu se cunoaște exact modalitatea prin care el a ajuns pe continentul nostru și cum s-a produs primul vin din acest soi. Ce se cunoaște cu siguranță este faptul că vinul Syrah este cel mai bun vin italian din momentul actual. 

Chiar dacă este unul dintre cele mai vechi soiuri de strugure, acesta se află în plină expansiune și în momentul de față, reușind să pătrundă și peste granițele țării noastre. Se pare că podgoriile din România au primit cu brațele deschise acest soi renumit, fiind pregătite să ducă prestigiul său mai departe. 

De ce este vinul Syrah potrivit pentru tine?

Dacă îți place să consumi astfel de tipuri de băuturi alcoolice, atunci îți dorești mereu să te bucuri de arome delicate și speciale, asta este sigur. Dacă te regăsești printre împătimiții vinurilor și încă nu ai gustat acest tip de vin, atunci ar trebui să te grăbești. Acest vin este unul dintre cele mai bune vinuri din întreaga lume și totodată cel mai bun vin italian, iar savoarea lui nu ar trebui să fie ratată. 

Se spune despre acesta că este un vin roșu special și este lesne de înțeles și de ce. Culoarea sa intensă cucerește fiecare privire încă de la prima vedere, iar aroma intensă și fructată te face să termini paharul dintr-o singură înghițitură. Veți simți gust de mure, zmeură, cireșe, dar și condimente, gusturi care se regăsesc și în sticla de vin Syrah disponibilă pe site-ul nostru. Chiar dacă nu este un vin spumant, veți resimți tente ușor acidulate redate de combinația dintre fructe și condimente. 

Vinul este compatibil cu preparatele culinare dense și condimentate, în special preparatele culinare bazate pe carne de porc sau vită. Pe lângă servirea acestuia în timpul mesei, băutura se mai poate folosi și pentru gătit deoarece oferă o savoare aparte preparatelor. Gustul acestuia este incomparabil. 

Dacă după cele aflate simțiți că este un vin pe gustul vostru, atunci nu trebuie să mai așteptați momentul potrivit ca să îl gustați. Îl puteți comanda chiar acum de pe site-ul nostru Vino Italia, iar experiența italiană va sosi imediat la domiciliu. Nu ezitați să comandați vinurile care vă încântă de fiecare dată toate papilele gustative!