VIN PRIMITIVO - de ce să îl alegi de pe raft?
VIN PRIMITIVO - de ce să îl alegi de pe raft?

Publicat 03 January 2023

Vin Primitivo: de ce este alegerea potrivită pentru tine? Iată mai multe informații!


Odată cu venirea sezonului rece, călătoriile și momentele în aer liber aproape dispar, însă acest lucru nu este valabil și pentru senzațiile unice alături de cei dragi. Petrecerile și zâmbetele se mută acum în interior, acolo unde cele mai savuroase băuturi italiene provenite din crame Italia încântă fiecare invitat cu cele mai autentice arome. 

Vinul este o băutură specială și nu doar pentru că este savuroasă și delicioasă. Este specială și datorită faptului că își găsește mereu loc în pahar indiferent de anotimp, indiferent de locație și indiferent de eveniment. Este mereu acolo, pregătit să impresioneze papilele gustative ale tuturor invitaților. 

După cum probabil v-ați dat seama deja, vinul este o băutură foarte versatilă pe care cramele din întreaga lume îl oferă în fiecare zi. Cel mai renumit este însă vinul provenit din crame Italia al cărui gust este mereu inconfundabil. Din cramele italiene provin foarte multe tipuri de vin, fie că vorbim despre vinul clasic, spumant, alb, rose sau roșu. Cu siguranță, chiar și tu ai o sticlă de vin favorită pe care o alegi mereu cu foarte mare atenție de pe raft.

Vinul Primitivo – printre cele mai bune sticle de pe raft

Există multe vinuri bune, iar printre acestea se numără și renumitul vin Primitivo, a cărei origine este incontestabilă. Face parte din categoria vinurilor vechi care nu și-au pierdut valoarea nici până astăzi și se produce, preponderent, în regiunea Puglia din Italia. Denumirea sa inspiră foarte multe lucruri pentru iubitorii și cunoscătorii de vinuri, având în vedere că este redată de un soi de struguri. Strugurii Primitivo se cultivă în Italia de sute de ani, iar hectarele de viță de vie cu acest soi sunt în continuă creștere. 

De ce să optezi pentru o astfel de sticlă de vin?

Atunci când avem la dispoziție foarte multe tipuri de vin este foarte greu să fim convinși că facem alegerea corectă atunci când suntem la cumpărături. Tocmai din acest motiv, este foarte important să studiem bine înainte fiecare tip, astfel încât să ne îndreptăm către cel favorit.Îți prezentăm mai departe 5 motive pentru care să alegi o sticlă de vin Primitivo.

  1. Este foarte accesibil în ceea ce privește prețul.

Cu toții ne dorim ne dorim vinuri bune pentru evenimentele din viața noastră, însă nu întotdeauna prețul ridicat prezintă un avantaj. Acest vin este ideal pentru cei care își doresc să savureze un vin foarte bun fără să cheltuie o sumă foarte mare de bani. Pe site-ul nostru Vino Italia puteți găsi mai multe tipuri de vin Primitivo, cu prețuri cuprinse între 39 și 151 de lei. Toate sticlele au o cantitate de 0.75L, iar fiecare pahar este plin de aromă. 

  1. Se completează foarte bine cu preparatele culinare.

Fiind un vin roșu cu reflexii violete, acesta se poate asocia cu o gamă foarte largă de preparate culinare. Un pahar de vin Primitivo se poate savura atât alături de un preparat pe bază de carne de porc, cât și alături de un preparat pe bază de carne de pasăre. Pastele, dar și brânzeturile proaspete se potrivesc, de asemenea, cu un pahar din acest vin. Ținând cont de acest aspect, ne putem da seama de faptul că un astfel de vin se potrivește foarte bine la toate ocaziile mai mult sau mai puțin speciale. 

  1. Se poate servi în fiecare sezon.

Datorită multitudinii de tipuri de vinuri Primitivo, putem spune despre acesta că se poate servi atât vara, cât și iarna fără să își piardă savoarea. Prin acest aspect ne referim strict la temperatura de servire despre care știm că este un factor definitoriu pentru gustul fiecărei înghițituri. Spre exemplu, vinul Unio Nero di Troia e Primitivo disponibil pe site-ul nostru, se servește la o temperatură de 5-6°C ceea ce înseamnă că este perfect pentru zilele călduroase. Spre deosebire de acesta, vinul Heracles Primitivo di Manduria este cel mai savuros la temperatura de servire de 16-18°C. Este mult mai potrivit pentru zilele răcoroase din timpul iernii. Ambele sunt la fel de savuroase.

Fiecare vin are propria lui personalitate, iar cea a vinului Primitivo poate fi descoperită în totalitate încă de la prima sa înghițitură. Dacă vă doriți un astfel de vin și sunteți nerăbdători să îl alegeți de pe raftul nostru virtual, atunci nu ezitați să vizitați site-ul Vino Italia.