PROSECCO ITALIA - cu ce îl asortăm în gastronomie?
PROSECCO ITALIA - cu ce îl asortăm în gastronomie?

Publicat 06 January 2023

Prosecco Italia: de ce este băutura potrivită pentru toate mesele festive? Iată mai multe informații de interes pentru tine!


Vinul spumant italian este recunoscut în întreaga lume sub denumirea de prosecco iar în momentul de față este cea mai vândută băutură spumantă din SUA și Europa. Această băutură definește în totalitate filozofia italiană, fiind singura băutură care s-a luptat mult timp să ajungă în preferințele oamenilor și a obținut, în final, rezultate peste măsura așteptărilor. 

Prosecco Italia este o băutură extrem de versatilă care se consumă în fiecare colț al lumii în cadrul celor mai frumoase evenimente. Acest tip de băutură este specială deoarece se produce doar în anumite zone din Italia iar în momentul actual este văzut ca o băutură italienească răcoritoare, aromată și foarte accesibilă. 

Prosecco Italia – băutura prezentă pe toate mesele festive

Prosecco a devenit, în timp, punctul forte al fiecărei sărbători. Este o băutură extrem de calitativă care se achiziționează însă la un preț extrem de bun, fiind ideal pentru ocaziile importante din viața fiecărei persoane. Deși este comparat de foarte multe ori cu șampania, prosecco este însă o băutură unică care oferă savoarea italiană la fiecare înghițitură.

Fiind prezent pe toate mesele festive, este foarte important să menționăm faptul că un pahar dintr-o astfel de băutură se poate savura foarte bine alături de o masă gustoasă. Fie că vorbim despre un pahar de prosecco sec sau despre un cocktail care conține o astfel de băutură, senzația va fi extrem de plăcută. Spuneam mai sus că această băutură este foarte versatilă iar prin acest lucru am vrut să evidențiem faptul că se potrivește cu foarte multe feluri de mâncare. Haide să vedem împreună cu ce se asortează cel mai bine Prosecco Italia în gastronomie.

După cum bine știm, prosecco este și el de mai multe tipuri iar la fel ca în cazul vinurilor, fiecare tip se potrivește cel mai bine cu un anumit segment de preparate culinare. Dacă vorbim despre prosecco dulce, atunci trebuie să luăm cu toții în calcul faptul că acesta se poate savura alături de o salată de fructe sau un platou cu prosciutto și struguri. Este ideal pentru brunch-uri și este aliatul ideal al platourilor stilate care conțin tente sărate, dulci și uscate în același timp. Pentru această servire, îți recomandăm Brilla Prosecco Rose, un vin spumant rose cu note fructate de piersică, măr verde și lămâie. Îl puteți achiziționa de pe site-ul Vino Italia acolo unde îl găsiți în 3 variante de cantități: 0.20 L, 0.75 L și 1.5 L. 

Pentru prosecco brut, situația este puțin mai diferită. Acesta este mai puțin prietenos cu brunch-urile iar tocmai din acest motiv se servește alături de mesele ceva mai consistente. Prin consistente nu trebuie să înțelegem însă mese grele, ci mese ușoare dar sățioase. Alături de un prosecco brut puteți servi preparate pe bază de pește cum ar fi sushi dar și preparate pe bază de fructe de mare cum ar fi pastele cu sos alb și creveți. Un prosecco brut precum Miol Brut se poate servi oricând alături de preparatele din bucătăria internațională, cu influențe mediteraneene. Peștele, pastele dar și brânzeturile se pot consuma cu lejeritate alături de un pahar de vin spumant brut și se mai pot include în preparate carnea de pasăre dar și carnea de porc slabă. Această băutură obținută din strugurii Glera se regăsește pe site-ul nostru, Vino Italia, atât în varianta brută cât și în varianta rose. 

Prosecco Italia este acea băutură care poate fi consumată în fiecare zi, indiferent că este vorba de un eveniment special sau de o savurare liniștită în living. Și-a obținut statutul extrem de greu însă acum este una dintre cele mai apreciate și mai consumate băuturi din întreaga lume. Savoarea sa este resimțită mult mai bine alături de un preparat culinar adecvat. Nu ezitați să vizitați gama noastră de produse dacă vreți să degustați gustul autentic de prosecco.