PASTE ITALIA - rețete de acasă
PASTE ITALIA - rețete de acasă

Publicat 10 January 2023

Paste Italia: ce vinuri să folosești pentru o experiență culinară de excepție? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Italia este renumită pentru specificul său culinar și doar gândindu-ne la această țară putem enumera cel puțin două preparate îndrăgite de fiecare dintre noi. Pastele se află detașat în top 3 cele mai îndrăgite preparate culinare italienești, luptându-se de ani de zile cu pizza pentru locul 1 din clasament. Cu siguranță nu există persoană care să nu fi mâncat paste măcar o dată și care să nu aibă o rețetă de paste favorită. 

Multe dintre pastele din întreaga lume poartă denumirea de paste Italia datorită faptului că sunt originare din această regiune. Spre deosebire de alte preparate culinare, pastele sunt un fel de mâncare ușor și simplu de preparat. Este adevărat faptul că există și unele rețete care necesită mai multă atenție însă per total pot fi gătite de oricine. Datorită diversității lor, acestea se numără printre puținele feluri de mâncare care pot satisface toate gusturile, oricât de pretențioase ar fi ele. 

Pastele se servesc de fiecare dată cu foarte mare poftă iar senzația este accentuată de o băutură alcoolică pe măsura așteptărilor. Probabil v-ați dat seama deja că pastele italienești se completează cel mai bine cu o băutură care provine de pe același teritoriu și anume vinul italienesc. O farfurie cu pastele preferate și un pahar cu vinul cel mai îndrăgit pot transforma prânzul sau cina într-un adevărat festin

4 rețete autentice de paste Italia renumite în întreaga lume

  1. Spaghetti alla carbonara.

Cele mai renumite fără doar și poate sunt pastele carbonara, care pot fi preparate fie cu spaghete fie cu penne. Aceasta este o rețetă absolut gustoasă și simplu de realizat. Pentru o astfel de porție sunt necesare puține ingrediente mai exact: pastegălbenuș de ou, bacon, parmezan, ulei și piper negru. Dificultatea unei astfel de rețete este ușoară iar sosul se obține în doar câteva minute. Fiind niște paste cu sos alb, acestea se pot servi împreună cu un pahar de vin alb Lugana, disponibil pe site-ul nostru Vino Italia.

  1. Spaghetti all’arrabbiata.

Spre deosebire de carbonara, arrabbiata este caracterizată de un amestec de condimente care ne trimit imediat cu gândul la bucătăria mediteraneană.  Condimentele sunt accentuate de savoarea sosului de roșii folosit dar și de esența de ardei iute. Probabil v-ați dat seama deja care sunt ingredientele necesare, iar rețeta este foarte simplă. Pastele arrabbiata sunt ideale pentru persoanele vegetariene sau vegane și se pot servi alături de un pahar de vin roșu sensual. Un astfel de vin este Cabernet Sauvignon disponibil pe site-ul nostru. 

  1. Paste al pesto.

Pastele al pesto nu se află în topul preferințelor tuturor persoanelor însă sunt o rețetă special. Dacă nu ați aflat până acum, pesto se obține prin ciocănirea frunzelor de busuioc, uleiului EVO, nucilor de pin și a parmezanului. Pastele cu pesto se servesc simple, în această combinație, fără să adăugăm carne sau alte legume. Rețeta se află, cu siguranță, pe lista de preferințe a vegetarienilor și este foarte nutritive. Pentru servirea acestei rețete, tot vinul alb este cel care se potrivește. 

  1. Paste bolognese. 

Acestea sunt cele mai apreciate din categoria pastelor cu carne și sos roșu, fiind un preparat ușor și delicios pe bază de carne tocată de vită. Cel mai adesea se folosesc spaghete pentru această rețetă însă și celelalte tipuri de paste pot fi folosite, în funcție de preferințe. Rețeta pentru bolognese nu este complicată, însă necesită mai mult timp având în vedere că trebuie preparată carnea împreună cu sosul, legumele și condimentele. În această rețetă usturoiul și ceapa sunt foarte apreciate, deci pot fi incluse fără probleme. Atât vinul rose cât și cel roșu pot fi savurate alături de un astfel de preparat culinar și puteți opta pentru vinul Gran Passione Rosato Veneto.  

Indiferent de vremea sau temperatura de afară, nimic nu vă poate împiedica să vă delectați cu o porție de paste italia și un vin italian savuros. Gătește pastele preferate și cumpără vinul preferat pentru o masă delicioasă alături de cei dragi!