VIN ITALIAN - crame ce merită descoperite!
VIN ITALIAN - crame ce merită descoperite!

Publicat 17 January 2023

Vin italian: care sunt principalele crame care merită atenția ta? Află mai multe informații care te-ar putea interesa!


Vinul este băutura alcoolică cu cea mai vastă istorie din toate timpurile, fiind brăzdat ce cultură și autenticitate. Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că domeniul viticol este foarte reprezentativ pentru Italia, fiind cel mai mare producător de vin din Europa. Așadar, unde ar putea fi descoperită această cultură, dacă nu chiar în Italia?

Calitatea vinului obținut pe teritoriul acestei țări continuă să se îmbunătățească, industria viticolă fiind într-o continuă dezvoltare. Chiar dacă pare că tainele acestui domeniu au fost scrise de mult timp, jurnalele sunt încă deschise și completate periodic. Este un domeniu care nu se va opri niciodată din descoperirea aspectelor noi. 

Dacă te fascinează istoria vinului, dar și misterele pe care acesta le-a dobândit de-a lungul timpului, atunci este clar faptul că trebuie să te pregătești de o mică excursie într-un domeniu viticol renumit din țara vinului. Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai renumite crame din Italia, care ar putea să îți răspundă la toate întrebările, purtându-te pe un tărâm de basm și oferindu-ți pentru degustat un vin italian savuros.

Iată 3 dintre cele mai renumite crame din Italia

  1. Alta Vista.

Alta Vista este o cramă italiană, care a pus bazele primei recolte în anul 1998. Aceasta a fost o moștenire importantă pentru Contele Patrick d’Aulan, cel care a căutat cele mai bune regiuni și cei mai pasionați oameni pentru a pune împreună bazele unei industrii viticole. Pasiunea pentru vinuri a fost cea care l-a ghidat pe acesta să își exprime sentimentele prin fiecare sticlă de vin comercializată astăzi.

Alta Vista este crama care îmbină cultura franceză și cea argentiniană, obținând un vin italian de senzație, demn de savurat alături de cei dragi. Vinul produs pe teritoriul acestei crame este obținut din propria producție de vinuri care se situează pe 5 domenii importante din Mendoza. Unul dintre vinurile care provin din această cramă este Terroir Selection Malbec.

  1. Bortolomiol.

Crama Bortolomiol este o altă cramă italiană de tradiție, care a suferit multe deteriorări în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Datorită lui Giuliano Bortolomiol, această cramă este prezentă și astăzi și produce unele dintre cele mai bune vinuri din lume. Acesta a reușit să readucă la viață culturile de viță de vie, dar și structura cramei după ce a fost afectată de una dintre cele mai înfricosătoare perioade din istorie: războiul. 

Bortolomiol este crama în care Prosecco a prins aripi și a evoluat de la un produs local, fără mari așteptări la un spumant de prestigiu, renumit în întreaga lume. Este o cramă cu o încărcătură istorică fenomenală, un loc care a renăscut și a reușit să devină din ce în ce mai cunoscut în fiecare zi. În zilele noastre crama este administrată de cele 4 fiice ale lui Giuliano Bortolomiol, însă tradițiile și prestigiul au rămas neschimbate.

  1. Lombardini.

Este una dintre cele mai vechi crame Italia, fiind înființată în anul 1925. Aceasta și-a găsit locul în mijlocul zonei de producție a vinului Lambrusco și se regăsește și astăzi, tot în același loc încărcat de istorie. La origini, crama a fost un bar pe care Bunicul Angelo l-a deschis și la administrat cu cea mai mare plăcere. Cu timpul, tot aici a luat naștere și un cinematograf care s-a bucurat imediat de aprecierea locuitorilor. 

Crama Lombardia există și astăzi și este administrată de nepoții celui care a înfrumusețat acest loc. Aici nu mai există cinematograf și nici bar, însă există un restaurant fabulos și un loc inedit pentru degustat vinul. Sute de turiști pășesc pe aceste tărâmuri în fiecare an, cu dorința de a descoperi locul în care se produce un vin italian inedit. 

Italia este o țară plină de crame, iar istoria vinului poate fi descoperită pe îndelete în oricare dintre acestea ați dori să mergeți. Lista de crame Italia este extrem de lungă, iar fiecare cramă este specială în felul său. Dacă vă doriți să vizitați o astfel de locație, atunci ar trebui să studiați în detaliu lista pentru a face cea mai bună alegere. Dacă vă doriți însă să vă bucurați de gustul autentic italian fără să vă deplasați, atunci puteți opta pentru un vin de pe site-ul nostru Vino Italia. Cu un vin de tipul Alteo Amarone della Valpolicella, atmosfera încântătoare italiană va fi resimțită încă de la prima degustare.