Franciacorta Palazzo Lana Extrême: cum te va impresiona?
Franciacorta Palazzo Lana Extrême: cum te va impresiona?

Publicat 23 January 2023

Franciacorta Palazzo Lana Extrême: de ce este special acest vin? Află mai multe informații care te-ar putea interesa!


Vinurile italienești surprind de fiecare dată prin gustul autentic cu note extravagante și senzuale. Cramele din Italia pun foarte mult accent pe calitatea gustului, iar tocmai de aceea oferă o atenție sporită tuturor proceselor de producție și depozitare a fiecărei sticle de vin. 

Una dintre cele mai renumite crame italienești este Berlucchi, o cramă care datează încă din anul 1961. Este renumită deoarece aici s-a produs prima sticlă de vin Franciacorta din lume și a continuat producția într-un ritm alert până în zilele noastre. Aici se produce vin de calitate care se exportă în fiecare zi în toate țările din lume. Un astfel de vin italian bun este vinul Franciacorta Palazzo Lana Extrême.

De ce este acest tip de vin special?

Se spune că fiecare tip de vin este special în felul său, însă multe dintre acestea reușesc să surprindă până și cele mai pretențioase papile gustative. Gustul, aroma, mirosul, procentul de alcool, design-ul sticlei, dar și renumele sunt doar câteva dintre aspectele care transformă o sticlă de vin într-una mai mult sau mai puțin specială. 

Franciacorta Palazzo Lana Extrême se bucură de multe calități care impresionează degustătorii încă de la prima înghițitură, iar tocmai din acest motiv este considerată o sticlă de vin care merită atenție. Produsă în interiorul cramei Berlucchi, această băutură aparține liniei Palazzo Lana una dintre rezervele exclusiviste ale cramei. Acest tip de vin spumant se produce prin metoda clasică de fermentare, în sticlă, însă este supus mai apoi unei perioade de învechire pe drojdie timp de minim 7 ani. Datorită acestei perioade de învechire, bulele din sticlă capătă eleganță și longevitate extremă.

Datorită faptului că face parte dintr-o colecție exclusivistă, această sticlă de vin are o mulțime de calități de care fiecare degustător s-ar putea bucura. Calitatea vinului, dar și materia primă din care este obținut în fiecare an fac ca acest vin să fie unul impresionant. Dacă încă nu ai gustat această licoare renumită însă ți-ai dori să o faci, iată câteva elemente care te-ar putea impresiona:

1. Gustul.

Fiind un vin de culoare albă, gustul nu este foarte intens, iar tocmai de aceea se poate consuma alături de preparate culinare gătite. Pe lângă bulele imposibil de trecut cu vederea, acest vin oferă un gust plăcut și aromat de piersici, fructe confiate, dar și fructe tropicale. Este foarte plăcut încă de la prima înghițitură, iar spuma din interiorul său intensifică gustul rafinat. Acest vin spumant alb are un gust de neratat. 

2. Nuanța.

Franciacorta Palazzo Lana Extrême are o nuanță galbenă pai intensă cu ușoare reflexe aurii. Arată impecabil atunci când este turnat în pahar și se potrivește foarte bine cu atmosfera de sărbătoare. Bulele nenumărate contribuie într-un mod plăcut la modul în care se așează licoarea în pahar transformând ocazia într-un adevărat ospăț. 

3. Tentele aromate.

Fiind obținut din soiul de struguri Pinot Noir, acest tip de vin surprinde de fiecare dată cu aromele sale complexe. Pe lângă tentele fructate pe care le oferă, acesta încântă degustătorii și cu gustul inconfundabil al soiului celebru de struguri. Sticla de vin Franciacorta Palazzo Lana Extrême este disponibilă pe site-ul nostru Vino Italia și are o vechime de 10 ani. Este ideal de servit alături de brânzeturi maturate, preparate pe bază de carne de pasăre sau pește. 

Dacă vă doriți să degustați un vin italian bun în adevăratul sens al cuvântului atunci puteți opta fără probleme pentru acest tip de vin. Datorită procesului de producție, dar și perioadei îndelungate de depozitare, Franciacorta Palazzo Lana Extrême are o savoare incomparabilă, greu de trecut cu vederea. Este un vin italian special, menit să transforme orice ocazie într-o adevărată sărbătoare.