CRAME ITALIA - repere de gust și savoare
CRAME ITALIA - repere de gust și savoare

Publicat 26 December 2022

Crame Italia: care sunt cele mai importante repere? Află mai multe informații!


Plăcerea pentru vinul italian a devenit o obsesie odată cu trecerea timpului, iar în momentul de față este privită ca o normalitate. Gustul autentic italian este celebru în întreaga lume, iar istoria vinului obținut în regiunile Italiei este foarte amplă. Viticultura este una dintre principalele industrii care au transformat Italia într-o țară greu de egalat. 

Pe lângă gustul incomparabil al vinului produs aici, Italia este renumită și pentru peisajele sale uimitoare unde vița-de-vie predomină de sute de ani. Peisajul, relieful, atmosfera, dar și gustul, formează împreună un tablou de basm pe care îl puteți regăsi în nenumărate regiuni de pe teritoriul Italiei. 

Vinurile italiene pe care le consumăm din fiecare colț al lumii pătrund în casele noastre alături de o încărcătură emoțională deplină. Ele provin din cele mai frumoase crame din întreaga lume acolo unde sunt obținute și depozitate cu mare grijă. Producătorii urmează cele mai stricte reguli pentru ca fiecare sticlă de vin care provine din crame Italia să atingă, în totalitate, standardele înalte ale țării producătoare. 

Gustul fiecărui tip de vin poate fi resimțit de pe canapeaua din living, însă atmosfera resimțită în podgorii și crame poate fi descoperită numai printr-o vizită în cele mai renumite domenii viticole din Italia. Aceste locuri au rămas autentice chiar dacă au ținut pasul că evoluția umană. Atât cramele, cât și culturile de viță-de-vie pot fi admirate în toată spendoarea lor odată ce pătrundeți în țara vinurilor. Istoria, dar și procesele vor fi descoperite în detaliu aici, iar experiența obținută va reda altă savoare fiecărei înghițituri de vin italian. 

Toate aceste crame Italia înseamnă o comoară dispusă la suprafață, comoară ce își ține ușile larg deschise pentru ochii curioșilor. În aceste locații, viticultura este adânc înrădăcinată devenind, în timp, un stil de viață local. 

Gustul și savoarea vinului italian

Vinul italian este savuros, indiferent de locul în care este servit. Indiferent că vorbim despre Prosecco sau vin clasic, amprenta țării producătoare va fi resimțită încă de la deschiderea sticlei. Dacă nu îți dorești să simți gustul inegalabil al vinului italian, te invităm să vizitezi site-ul nostru Vino Italia. Rafturile noastre sunt pline cu sticle de vin italiene de toate tipurile și sunt pregătite să îți transforme orice zi în sărbătoare. În gama noastră de produse vei găsi atât vinuri albe, rose sau roșii, cât și vinuri spumante. Degustarea acestora chiar la tine acasă te va teleporta direct pe unul dintre domeniile viticole din Italia. Chiar dacă atmosfera este imaginară, va fi resimțită din plin din confortul casei tale.

Vinurile pe care ți le oferim provin din cele mai renumite crame Italia. Iată câteva exemple de crame și vinuri care te vor purta în timp pe dealurile Italiei:

  1. Crama Bellussi Valdobbiadene.

Aceasta este cramă situată în zona istorică de producție a Prosecco și face parte și din domeniul UNESCO. Regiunea Valdobbiadene este supranumită ca fiind capitala prosecco a lumii și drept urmare puteți gusta cel mai savuros Prosecco Rose produs pe acest teritoriu, disponibil pe site-ul nostru.

  1. Lombardini.

Este o altă cramă celebră din Italia care a luat naștere în anul 1925 exact în zona de producție a vinului Lambrusco. Este o cramă istorică plină de autenticitate și astăzi, o cramă ce dispune de mii de sticle de vin pe care noi le comercializăm în România, pentru voi. 

  1. Masseria Surani.

O cramă de prestigiu poziționată într-un oraș antic din Manduria, oferă cele mai savuroase vinuri clasice pentru voi prin intermediul site-ului nostru Vino Italia. Cele 80 de hectare de podgorii sunt disponibile pentru vizitele turiștilor, iar istoria locului se îmbină ușor cu mitologia greacă. Puteți simți atmosfera locală prin intermediul vinurilor Manduria disponibile printre gama noastră de produse.    

Acestea sunt doar 3 dintre cele 36 de crame din care noi vă oferim cele mai savuroase vinuri. Nu ezitați să gustați aroma autentică italiană chiar la voi acasă!