Treviso – ce este și ce pot spune cunoscătorii de vin despre el
Treviso – ce este și ce pot spune cunoscătorii de vin despre el

Publicat 17 December 2022

Ce este Treviso și ce este bine de știut? Iată mai multe informații!


Voi ați auzit până acum de Treviso? Probabil că mulți dintre voi nu, și asta datorită faptului că este o regiune foarte mică de lângă Veneția. Micul orășel din Italia este de foarte multe ori trecut cu vederea chiar dacă este o destinație turistică superbă. Cei aproximativ 80.000 de locuitori trăiesc în liniștea și frumusețea orașului străbătut de canale, care se aseamănă destul de mult cu Veneția. 

Pe lângă faptul că este o superbă atracție turistică, orășelul Treviso este și un mare producător de vinuri de înaltă calitate. Specificul vinului italienesc este regăsit și în sticlele produse în această regiune, fie că este vorba de vinul clasic alb, roșu sau rose, fie că este vorba de celebrul vin spumant. 

Orașul fortificat are un mare potențial de dezvoltare a viticulturii, iar acest aspect a fost descoperit cu Treviso foarte mult timp înainte. Podgoriile care înconjoară orașul sunt extrem de îngrijite și apreciate și găzduiesc mai multe soiuri de struguri. Glera, Pinot Noir, Pinot Grigio sau Chardonnay sunt principalele soiuri de struguri care redau cea mai senzuală aromă vinurilor din regiunea Veneto. 

La fel ca multe alte regiuni din Italia dar și din alte țări, Treviso este renumit pentru un anumit din de vin. Se spune că această mică regiune este specializată pe producția de vin spumant, mai exact prosecco, iar cunoscătorii mari de vin chiar adoră această băutură creată local. Producția se realizează pe teritoriul acestui orășel, făcând parte din producția de vinuri a regiunii mari, Veneția.

Chiar dacă pentru unii dintre noi este o noutate să auzim despre această importantă regiune, pentru marii producători și cunoscători de vinuri nu este nimic nou. Prosecco produs și îmbuteliat în Treviso este special și extrem de calitativ, chiar dacă nu se comercializează la prețuri foarte ridicate. Este o băutură accesibilă care completează cele mai frumoase evenimente din viețile multor oameni. 

Dacă vă doriți să degustați un prosecco provenit din această zonă, puteți apela cu încredere la oferta noastră. Vă punem la dispoziție prosecco rose și alb, dar și vin alb clasic din Treviso. 

Dacă vă doriți o băutură cu un gust dulceag și intens, puteți opta pentru Miol Rose, o sticlă de prosecco rose absolut superbă. Este o băutură brută și autentică cu 11.5% alcool, produsă din două soiuri de struguri: Glera și Pinot Noir. Datorită gustului său delicat, Miol Rose se poate servi oricând alături de preparate pe bază de fructe de mare sau preparate pe bază de carne albă sau paste.

Dacă vă doriți o notă ceva mai fructată, puteți opta pentru Prosecco Treviso Brut Millesimato, o băutură cu tente plăcute de pere și citrice. Acesta este un prosecco alb brut cu aceeași cantitate de alcool ca și cel anterior, produs doar din strugurii Glera. Poate fi servit alături de câteva brânzeturi proaspete, dar și alături de legumele gătite. 

Dacă vinul spumant nu este în topul preferințelor voastre și credeți că vi se potrivește mult mai bine o sticlă de vin autentică, atunci Pinot Grigio Delle Venezie este alegerea cea mai potrivită. Un vin alb, sec cu 12.5% alcool este ideal pentru mesele plăcute în familie. Gustul său de citrice și verbena este mult mai intens alături de o porție de paste sau niște preparate pe bază de carne albă. 

Acum că ați aflat de această regiune mică încărcată de importanță în industria vinurilor, este păcat să nu încercați măcar un sortiment din vinurile produse local. Veți simți instant amprenta Italiei asupra sticlei alese, iar șansele de a fi dezamăgiți sunt extrem de reduse. Optați pentru oricare spumant din oferta noastră și vă veți putea bucura de cele mai rafinate gusturi alături de cei dragi!