Vin italian bun – iată câteva branduri pe care să le urmărești în magazine
Vin italian bun – iată câteva branduri pe care să le urmărești în magazine

Publicat 20 December 2022

Cum identifici un vin italian bun și ce branduri să iei în considerare? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!


Cu o experiență de 4000 de ani în producția vinului, Italia a devenit incontestabil liderul mondial în ceea ce privește cantitatea de vin fabricată. Cele mai bune vinuri din întreaga lume sunt produse și comercializate de către Italia, folosind cele mai renumite soiuri de struguri. Chiar dacă este un domeniu cu o concurență acerbă, se pare că această țară a găsit de mult timp cheia succesului care o menține mereu pe locul 1 în toate topurile.

Datorită reliefului prezent pe întreg teritoriul Italiei, cele mai bune soiuri de struguri de cultivă și se fructifică în cele mai utile moduri  cu putință. Struguri precum Sangiovese, Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Chianti, Prosecco sau Lambrusco se cultivă în cantități mari în fiecare an pe teritoriul Italiei și dau viață celor mai îndrăgite vinuri din întreaga lume. Probabil din această enumerare v-ați dat deja seama de câteva tipuri de vin care poartă cu un anumit scop denumirea soiului de struguri. 

Care sunt cele mai renumite branduri de vin din Italia?

Italia are în propriul său patrimoniu o selecție bogată și importantă de vinuri de toate tipurile. Vinurile roșii, rose, dar și albe sunt atent selectate și produse astfel încât să emane savoare la desfacerea fiecărei sticle. Să nu uităm totuși și de vinul spumant Prosecco care a luat naștere în Italia și duce renumele acestei țări mai departe, cu fiecare ocazie. 

Dacă ești fanul băuturilor italienești atunci trebuie să urmărești prin magazine câteva branduri de vinuri care nu te vor dezamăgi niciodată. Indiferent de tipul de vin pe care îl preferi, vei reuși să găsești sticle rafinate și misterioase pe fiecare raft din magazine.

1. Vinul Barolo și vinul Chianti Classico.

Sunt două dintre cele mai renumite vinuri roșii din Italia și încântă mii de gusturi în fiecare zi. Un vin italian bun se observă de la distanță, iar vinul Barolo este unul de excepție. Este produs din strugurii Nebbiolo și îți umple gura de savoare datorită tentelor sale condimentate. Pe de altă parte, vinul Chianti Classico din aceeași categorie este mai senzual având arome de fructe roșii și flori. Ambele tipuri de vin sunt disponibile pe site-ul nostru sub denumirea de Barolo del Comune di Barolo și Chianti Classico Capotondo.

2. Vinul Pinot Grigio și vinul Gavi.

Cele două vinuri se află în topul preferințelor iubitorilor de vin alb și sunt speciale. Pinot Grigio este produs din strugurii cu același nume, iar Gavi este produs din strugurii Glera și Moscato. Sunt două vinuri albe răcoritoare ideale pentru zilele toride de vară. Pinot Grigio delle Venezie și Gavi del Comune di Gavi vă stau la dispoziție pe site și sunt pregătite pentru degustat. Puteți alege un vin italian bun alb din gama noastră de produse.

3. Vinul Prosecco.

Este cel mai renumit vin spumant dintre toate și transformă fiecare eveniment într-un moment excepțional. Este autentic italienesc și a fost dragoste la prima vedere pentru mulți împătimiți ai vinului spumant. Un vin italian bun de tip prosecco este TorSe Prosecco Rose și este disponibil pe site-ul nostru în varianta de 0,75L. De asemenea, vă punem la dispoziție și un prosecco extra dry pentru cei care preferă gustul clasic. Brilla Prosecco cu 11% alcool încântă gusturile rafinate cu tentele ușoare de piersică și măr verde. 

Italia a fost, este și va rămâne mereu o emblemă importantă în industria vinului. Fiecare sticlă de pe acest teritoriu este o experiență unică, iar fiecare înghițitură este menită să te transporte pe alt tărâm. Suntem aici ca să îți oferim o gamă variată de vinuri sofisticate italienești, pline de istorie și savoare. Alege acele vinuri care îți plac și simte din plin savoarea lor! Totul este mai delicios alături de un vin rafinat!