Vin roșu versus vin alb - tu ce alegi?
Vin roșu versus vin alb - tu ce alegi?

Publicat 08 October 2022

Vin roșu versus vin alb: cum alegi acel vin potrivit pentru tine? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa.

vin roșu

Nu mai este demult un secret faptul că avem gusturi diferite cu toții, iar asta se reflectă în fiecare alegere pe care o facem. Indiferent că este vorba de haine, preparate culinare sau băuturi alcoolice, personalitatea și micile plăceri se reflectă în fiecare domeniu. Chiar și atunci când ne pregătim să savurăm un pahar bine meritat de vin, gustul este cel care ne ghidează. 

De multe ori, alegerea vinului potrivit  este o activitate dificilă. Trebuie să ținem cont de ceea ce ne place, dar și de împrejurimi. De asemenea, preparatele culinare sau deserturile ne pot influența și ele decizia, făcând procesul de selecție și mai dificil.  Așadar, tu ce alegi? Vin roșu sau alb?

Cu siguranță fiecare dintre voi are un răspuns la întrebarea anterioară, iar acesta este dat în funcție de propriile preferințe. Atunci când ne confruntăm cu o astfel de decizie, există 3 variante importante de răspuns: roșu, alb sau depinde. Ei bine acest “depinde” poate fi interpretat într-o mulțime de variante atunci când avem șansa să discutăm cu mai multe persoane. 

Pentru tine de ce depinde alegerea tipului de vin? Cu siguranță și pentru tine depinde de ceva această alegere și ne-ar face mare plăcere să aflăm și varianta ta.

În realitate, la scară largă, alegerea vinului depinde foarte mult de preparatele ce urmează să fie servite în prezența unui pahar de vin. După cum probabil știți deja, gusturile unor astfel de combinații trebuie să fie complementare astfel încât papilele gustative să fie satisfăcute 100%. În caz contrar, experiența nu va fi chiar cea mai plăcută. 

Nu știm cum preferi tu să combini preparatele culinare preferate însă ne dorim să îți recomandăm câteva modalități prin care vinul roșu sau alb poate fi savurat la capacitatea sa maximă. 

Dacă ești pe cale să deguști un platou cu brânzeturi, sau un preparat realizat pe bază de carne de vânat, atunci vinul roșu este alegerea potrivită. Gusturile acestea se vor completa atât de bine încât gusturile tale vor fi încântate peste măsură. De asemenea, carnea de porc și vită se servește alături de un pahar de vin roșu. Îți recomandăm, din crama noastră, vinul Orgno Merlot Veronese – Fasoli Gino din anul 2011, pentru a vă bucura de un gust rafinat și fin. De asemenea, deserturile sunt mult mai delicioase atunci când sunt servite alături de un pahar de vin roșu. 

Pentru aperitive, preparate pe bază de carne de pui și paste cu sos alb, este recomandată servirea unui pahar de vin alb. Așadar, din colecția noastră îți recomandăm vinul Bric Amel Langhe - Marchesi di Barolo ideal pentru o masă delicioasă. De asemenea, acesta este foarte potrivit și pentru preparatele culinare pe bază de pește. 

Acesta este doar un criteriu care, cu siguranță, vă îndrumă spre decizia potrivită atunci când optați pentru un pahar de vin. Evident, există o mulțime de alte criterii pentru care vinul roșu este mai potrivit decât cel alb sau invers. De asemenea, există multiple situații în care propriile plăceri contează mult mai mult decât potrivirile complementare pe care le tot vedem în toate discuțiile specialiștilor. În fond, trebuie să consumăm mereu doar ceea ce ne place. 

Susținem din toată inima alegerile independente, care nu sunt influențate de părerile criticilor sau ale persoanelor din jur. Așadar, dacă vinul roșu este favoritul tău, atunci îl poți consuma pe acela de câte ori ai ocazia. Dacă cel alb este în lista clasamentului tău, atunci nu trebuie să ratezi nicio ocazie să te bucuri de gustul său irezistibil. Crama noastră vă stă la dispoziție fiecăruia dintre voi, iubitorii de băuturi savuroase!  Așadar, nu ezitați să ne contactați ca să ne spuneți care este vinul vostru favorit și, de ce nu, să schimbăm păreri și impresii despre ceea ce ne place să consumăm cel mai mult.