Cel mai bun vin roșu – l-ai identificat?
Cel mai bun vin roșu – l-ai identificat?

Publicat 26 December 2022


Fiecare sortiment de vin are o anumită importanță, dat fiind faptul că există în momentul de față pe rafturile magazinelor sau cramelor. Chiar dacă în perspectiva noastră un anumit tip de vin este cel mai bun din lume, pentru persoanele cu alte gusturi, cel mai bun vin din lume poate fi altul, poate chiar cel pe care noi îl detestăm. Roșu, alb sau rose, fiecare în parte are propria savoare, savoare ce încântă nenumărate gusturi, însă nu pe toate.

Vinul roșu este cu adevărat apreciat la nivel mondial și este considerat unul dintre cele mai bune băuturi alcoolice. Când discutăm despre vinul roșu, trebuie să luăm în calcul faptul că există o varietate extrem de vastă de tipuri și arome, nu avem doar un tip de vin despre care să dezbatem diverse subiecte. Din acest motiv, vinul roșu este un domeniu larg plin de surprize și mistere.

Tu care crezi că este cel mai bun vin roșu?

Probabil că deja ai un răspuns atunci când citești întrebarea de mai sus și poți evidenția și câteva argumente pentru care tu îți susții părerea. Este adevărat faptul că fiecare dintre noi avem păreri foarte bine fondate, însă nu trebuie să uităm faptul că acestea sunt foarte personale. Analizând în detaliu această afirmație, vom mai putea să spunem în continuare că știm care este cel mai bun vin din lume?

Probabil ați mai auzit deja de faptul că în fiecare an se desfășoară o competiție mondială prin care marii producători de vinuri își afișează cel mai bun vin roșu din întreaga colecție. Este una dintre cele mai importante competiții și fiecare producător își dorește ca propriul vin să primească titlul de câștigător. De-a lungul edițiilor, s-a dovedit faptul că aproape în fiecare an au fost desemnați câștigători diferiți. Acesta este momentul în care realizăm cu toții că cel mai bun vin roșu din lume poate să fie defapt de mai multe tipuri.

Ce vinuri roșii se află în top în fiecare an?

Chiar dacă am înțeles deja faptul că este foarte greu să existe un singur vin roșu cel mai bun, există totuși un top în care se regăsesc cele mai îndrăgite și mai consumate vinuri roșii din întreaga lume. Acestea există și pe piața românească și sunt cu adevărat, delicioase. 

Iată cele 5 vinuri care sunt mereu în top în ultimii ani:

1. Merlot

Este cel mai cunoscut vin roșu dintre toate și este extrem de accesibil în același timp. Chiar dacă nu este nevoie să scoți o sumă mare de bani din buzunar pentru el, este unul dintre cele mai savuroase vinuri. Aroma fructată și textura bogată cucerește în fiecare zi mii de oameni. 

2. Pinot Noir

Chiar dacă este un vin franțuzesc, acesta este produs în mai multe țări fiind în prezent una dintre cele mai profitabile afaceri din lume. Acest tip de vin este recunoscut pentru aroma sa senzuală de fructe de pădure, fiind considerat un vin răcoritor.

3. Amarone

Amprenta vinului italienesc se identifică imediat în vinul roșu Amarone, lăsând texturile să iasă la suprafață. Amarone della Valpolicella este un vin produs din struguri Corvina și Rondinella și este întotdeauna oferit doritorilor după 5 ani de maturare. 

4. Shiraz

Acest tip de vin este diferit, făcând parte din colecția de vinuri a Australiei. Spre deosebire de multe alte vinuri, acesta are un conținut foarte ridicat de alcool, dar și de antioxidanți. În foarte multe țări este cunoscut sub numele de Syrah.

5. Cabernet Sauvignon

Este considerat regele vinurilor și este de origine franceză. Gustul pe care acest vin îl are poate fi diferit, în funcție de natura strugurilor. Uneori poate să aibă tente de struguri și ierburi aromate sau vanilie și lemn de santal. 

Toate aceste vinuri și-au dobândit statutul în timp, iar recunoașterea lor internațională este foarte bine fondată. Gusturile acestora sunt speciale, tocmai de aceea se află mereu în topul celor mai bune vinuri roșii din lume.