De Stefani
Familia De Stefani își are originea în Refrontolo, un mic sat din Veneto, Italia, după cum rezultă din documentele oficiale din 1624.
În a doua jumătate a anului 1800 Valeriano De Stefani, fondatorul, a individualizat cel mai bun sol unde să producă vinuri cu personalitate rară în moșia Colvendrame din Refrontolo, pe dealurile dintre Conegliano și Valdobbiadene, la nord de Veneția, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
Fiul său Valeriano, a doua generație, inspirat de soția Angelina, a început tradiția la care familia De Stefani a aderat întotdeauna: devotament total pentru calitate, fără compromisuri.
Tiziano, a treia generație, a mers pe Valea Piave identificându-se în moșia Pra 'Longo din Monastier di Treviso și în moșia Le Ronche din Fossalta di Piave, ambele la nord-est de Veneția și situate în apropierea Mării Adriatice și a munților Alpii Dolomiților, un sol deosebit de potrivit din „caranto”: un amestec de argilă albă și minerale din munții Dolomiți. Respectând vechea tradiție a familiei, a adus inovații importante în managementul podgoriilor și vinificării.
Astăzi Alessandro De Stefani, a patra generație, produce vinuri sub o filosofie foarte naturală, din podgorii vechi și cu densitate foarte mare. Valorificând mai bine soiurile autohtone, a dezvoltat o rețea mondială de distribuție, cu o producție anuală limitată la 400.000 de sticle din 150 de acri de vie și cu vinuri recomandate în cele mai importante Ghiduri.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre