Masseria Pietrosa
Condusă de Francesco Cavallo, compania a reușit nu numai să se adapteze la schimbările din sectorul vinicol Apulian, ci și să joace un rol de lider în cadrul acestei schimbări, promovând o adevărată revoluție culturală, urmărind modernizarea structurilor companiei și dezvoltând o echipă tânără și specializată.

Producția de vin are loc în San Marzano di San Giuseppe (Taranto, Puglia), în inima regiunii Primitivo di Manduria DOP și folosește tehnologii inovatoare, de ultimă generație. Aici se nasc vinurile prestigioase. Aceste vinuri își găsesc locul în aproximativ șaptezeci de piețe, atât internaționale, cât și locale; piețe în care San Marzano a devenit sinonim cu Primitivo.

Masseria Pietrosa este o gamă de vinuri de primă clasă, evidențiată prin contrastul dintre roșul solului și albul calcarului de la suprafață. Masseria Pietrosa povestește despre o regiune care, acum mai mult ca oricând, își realizează pe deplin potențialul viticol. O regiune care atrage prin farmecul fructelor sale bogate.

Este vorba de vârful cel mai sudic al zonei Puglia, în Salento, unde podgoriile se întind între zone stâncoase și aflorimente de calcar. Un peisaj antic și retras în care stânca pare să primeze în comparație cu restul elementelor din zonă, un loc în inima regiunii Primitivo di Manduria DOP. Călătorind de-a lungul fâșiei înguste de pământ care se întinde între cele două coaste ale Pugliei, peisajul se schimbă: de la înălțimea dealurilor de lut care conferă strugurilor albi rafinamentul lor, până la habitatele dunelor sălbatice de pe coasta Ionică, unde solul este roșu, fiind bogat în oxizi de fier, hrănind copaci bătrâni cu fructe de pădure roșii rafinate.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre