Tunella
Bunicul „Min”, iar mai târziu tatăl Livio, au început în anii '60 istoria a ceea ce este astăzi Tunella, deținută de Massimo și Marco Zorzettig. Cei doi, împreună cu mama lor, Gabriella, sunt acum mândrii păstrători ai tradiției familiei lor, cu o istorie de peste 60 de ani. Tunella este exemplul perfect al unei realități în care prezentul se îmbină cu memoria trecutului, împreună cu o puternică dorință de a experimenta, dar totuși respectând cele mai bune tradiții din Colli Orientali del Friuli: un viitor construit din prezent, zi de zi.

În 2002, crama primește un nou nume, Tunella, un nume care îl înlocuiește pe cel anterior, și anume Livio Zorzettig. Tunella este un toponim care reprezintă o fermă și un deal situat în apropierea podgoriei, printre pajiști înconjurate de peisajul blând al Colli Orientali.

Deși Tunella are o istorie puternică, crama nu a pierdut niciodată din vedere atenția meticuloasă care caracterizează munca fiecărui mic vinificator. Nu este o coincidență faptul că filosofia lor de lucru este „a face puțin pentru a face mai bine”. Doar în acest mod se poate produce un vin de calitate superioară, absolut unic și personal.

Fiecare sticlă de Tunella ia tot ceea ce oferă natura: pământul, soarele, ploaia, vântul. De aceea Tunella susține faptul că frumusețea podgoriilor și autenticitatea vinului trebuie protejate. Compania își dorește ca generațiile viitoare să se bucure de aceleași arome și gusturi, de aceea se preocupă de o producție sustenabilă a vinului.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre