Cantine Antigori
Cantine Antigori are sediul central în centrul localității Sanluri, dar podgoria este situată în Capoterra, în localitatea Su Spantu. În Sardinia, „Spantu” înseamnă minune, iar acest lucru se resimte atunci când admiri locul în care sunt plantate podgoriile Antigori.

Podgoria prosperă datorită apropierii față de mare, fiind totuși protejată în nord-vest de munții care creează o barieră mistrală. Aceasta a fost plantată în 2008 și a fost proiectată cu sfatul lui Tachis, unul dintre pionierii viticulturii italiene. Tachis a considerat că este cel mai bine să creeze un amestec care să se potrivească naturii terroir-ului — un amestec format din aproximativ 10% Bovale, 10% Cabernet Sauvignon și 80% Carignano.

Datorită prezenței mării și acțiunii sale atenuante care ajută vița să crească și să se maturizeze fără curenți de aer rece și schimbări de temperatură, aici se formează un microclimat de excepție. Astfel, strugurii ating vârful de maturare și concentrația maximă de zaharuri, garantând gustul rotund caracteristic vinului.

Imensa pădure de stejari în care este cufundată podgoria, conferă vinului notele sale caracteristice și parfumuri excepționale. Esențele lemnoase provenite de la culturile de stejari, arbuști și carpeni, toate contribuie la formarea postgustului clasic sardinian al vinurilor Antigori.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre