Tommasi
Tommasi este situat în Pedemonte, un mic sat din inima regiunii Valpolicella Classico, în partea de nord-vest a Veronei. De la micuța podgorie a bunicului Giacomo Tommasi, fondată în 1902, aceasta a crescut constant de-a lungul anilor, iar astăzi se extinde pe șase moșii, acoperind un total de 570 de hectare, în unele dintre cele mai apreciate și interesante regiuni de vinificație din Italia.

În prezent, crama este condusă de a patra generație a familiei, nouă frați și veri care au diferite responsabilități. Giancarlo Tommasi este principalul lider care se ocupă îndeaproape de culturile Tommasi. În filosofia sa de a respecta integritatea teritoriului și modurile tradiționale de vinificație în Valpolicella, el usucă toți strugurii pentru Amarone timp de cel puțin trei luni și preferă să-și îmbătrânească vinurile în butoaie mari din stejar.

Cel mai important și de prestigiu vin este Amarone, unul dintre marile vinuri ale lumii. Tommasi s-a specializat în producerea acestui „nectar divin” timp de zeci de ani și a devenit unul dintre principalii săi ambasadori în lume.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre