Gorgo
Vinul organic este obținut din struguri pe care îi cultivăm respectând standardele stabilite de reglementările europene actuale, care exclud utilizarea pesticidelor sau a îngrășămintelor chimice sintetice, precum și utilizarea organismelor modificate genetic (OMG).
Agricultura ecologică înseamnă gestionarea durabilă a viței de vie, valorificarea celor mai bune practici de mediu, menținerea unui nivel ridicat de biodiversitate și aplicarea unor reguli riguroase pentru protejarea resurselor locale. Via este un mic ecosistem în care creșterea viței de vie și producția acesteia sunt strâns legate de caracteristicile solului și expunerea acestuia, de climă și de tipul de soi de struguri. Prin urmare, chiar și ca producători de vin, trebuie să avem grijă nu doar de viță de vie, ci și de tot ceea ce o înconjoară.
Morenele pe care ghețarii, în retragerea lor în perioada cuaternară, le-au lăsat în urmă în amfiteatrul larg de la est de Lacul Garda, se termină în dealuri line și joase, care domină Valea Po.
Ferma Gorgo a fost fondată în 1973 pe aceste terenuri propice cultivării viței de vie (există urme ale acesteia care datează din epoca bronzului), în apropierea micului sat Custoza, în comuna Sommacampagna (VR). Dealurile Custoza sunt de origine morenică, de obicei albicioase cu o textură ușoară, compuse din resturi stâncoase, pietre și pietricele, humus și nămol, bogate în carbonat de calciu și cu un pH ridicat. Această combinație de elemente provenite din resturile morenice este fundamentală pentru stilul vinurilor produse aici: mineralitate și arome savuroase.
Al doilea factor care caracterizează cel mai mult terroirul zonei Custoza este clima sa. Curenții din Lacul Garda, care moderează temperaturile, creează un microclimat tipic mediteranean, atipic pentru o zonă din nordul Italiei.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre
Program de lucru

Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Sâmbătă: 10:00 - 17:00

Adresa
Strada Scurtă FN, Arad,
România