Fattoria Moretto
Fondată în 1971, Fattoria Moretto este o mică întreprindere de familie care produce Lambrusco Gasparossa de trei generații încoace.

Domenico Altariva a crescut privindu-și părinții lucrând pământul, așa că atunci când s-a căsătorit și a cumpărat o casă cu noua sa soție, Albertina, aceștia au achiziționat și un petec de pământ pe care să-l îngrijească în timpul liber. Vânzător de meserie și un oenofil pasionat, el a ales să planteze viță de vie din care apoi a început să producă vin pentru consumul personal.

Domenico și Albertina și-au mărit încet producția de vin și și-au transformat hobby-ul într-o vocație cu normă întreagă, vânzând vinul în vrac unor clienți privați. Încă de la început, ei și-au lucrat viile doar cu produse naturale și au profitat la maximum de locația excelentă pe care o dețineau. Când fiii lor, Fabio și Fausto, s-au alăturat proprietății în 1991, familia a mai făcut un pas înainte, construind o nouă cramă, achiziționând alte patru hectare de viță-de-vie și, în cele din urmă, îmbuteliind ei înșiși vinul. În anul 1997 statutul lor organic a devenit oficial.

Podgoriile de la Fattoria Moretto sunt situate în inima dealurilor din Castelvetro, în apropiere de faimosul oraș Modena, unde solurile de argilă, calcar și nămol dau vinuri proaspete și minerale. De asemenea, cei de la Altariva aleg să pună în valoare strugurele local Lambrusco Grasparossa, vinificându-l singur, rezultând astfel un Lambrusco intens, bazat pe terroir, sec și cu o aromă apreciată de cei mai pricepuți cunoscători de vinuri.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre