Tenuta Mosole
Tenuta Mosole

Se află pe pământ venețian, o cramă modern utilată din care poți privi peste 30 hectare de vie.

Solul de aici, rezultat al mai multor inundații străvechi, se caracterizează printr-un material organic echilibrat, bogat în elemente minerale, în special potasiu, calciu și magneziu. Este compus dintr-un strat subțire de „caranto” (carbonat de calciu) și un strat mai substanțial de argilă. Argila și componenta calcaroasă conferă vinurilor putere, sporind fructul, mineralitatea și expresia acestora. Teritoriul este moștenirea și baza tuturor vinurilor bune. Permite maturizarea diferitelor soiuri, dezvoltând echilibrul perfect între zahăr, aciditate, arome și taninuri.

În plus, datorită apropierii de mare, prezenței zonelor lagunare, clima este „temperată” și facilitează expunerea podgoriilor la vânturile zonei. „Bora”, este un vânt răcoros și uscat, suflă din nord-est și „Scirocco”, este un vânt cald și umed
care suflă frecvent dinspre sud-est, pe tot parcursul anului.

Vinul se naște la câmpie, pe sol mai puțin generos și mai puțin productiv și cu o bună aprovizionare cu apă, unde argila este principala componentă care formează alchimia. Prin urmare, vinurile nu sunt niciodată plictisitoare, ele impresionează prin caracterul lor.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre