Marchesi di Barolo
Beciurile Marchesi di Barolo sunt situate în orașul Barolo, într-o clădire cu vedere către Castelul Marchizului Falletti. Aici, a început acum mai bine de 200 de ani o frumoasă poveste. Povestea unei crame unde, în inima zonei Langhe și protejată de dealuri blânde, s-a născut un vin. Vinul a fost numit apoi Barolo, în cinstea orașului în care a fost produs pentru prima dată.

Nimeni la acea vreme nu-și putea imagina că era destinat ca într-o zi să devină rege: Regele Vinurilor, Vinul Regilor. Povestea a început în anul 1806, când marchizul de Barolo, Carlo Tancredi Falletti, s-a căsătorit cu o nobilă franceză la Paris, Juliette Colbert de Maulévrier, strănepoata celebrului ministru de finanțe al Regelui Soare.

Juliette a văzut marele potențial al vinului făcut în Barolo care, după o fermentare completă și o lungă maturare în lemn, ar fi putut dezvălui toate calitățile tipice solului și ale soiului de struguri Nebbiolo. Un soi puternic, auster și persistent, capabil să exprime toate caracteristicile acestui teritoriu extraordinar.

Astăzi, familia Abbona continuă tradiția care a început în urmă cu mai bine de două secole: producerea de vinuri de înaltă calitate, menite să îmbogățească, an de an, istoria acestei crame importante în care modernul și tradiția se întâlnesc și în care un mare patrimoniu de podgorii și cunoștințe au fost transmise de la părinți către copii de peste cinci generații.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre