Lombardini
Cantine Lombardini a fost înființată în 1925, chiar în mijlocul zonei de producție a vinului Lambrusco și este încă situată în sediul său original, în centrul istoric al frumoasei Novellara, tărâm al artei și al tradițiilor. Bunicul Angelo, un om cu o perspicacitate antreprenorială incontestabilă, a deschis pentru prima dată „Bar Roma”, acum vechi de o sută de ani, alături de primul cinematograf, „Cinema Elios”, care a devenit sala de degustare a vinăriei după restaurare.

Acesta a continuat cu instalarea primei stații de benzină din întreaga zonă, situată în fața barului, și un magazin pe Via Cavour care vindea uleiuri industriale grele. Ultima sa aventură a fost fondarea afacerii de vinificație, o întreprindere care mărturisește un capitol din istoria familiei Lombardini, de la începutul secolului trecut până în prezent.

După moartea sa, Angelo i-a lăsat la conducerea afacerilor sale pe urmașii săi, Giuseppina, Corrado, Brenno, Elena și Eolo. Mai târziu, crama a trecut în mâinile nepoților săi, Marco, Angelo și Riccardo. Acest lucru a marcat o nouă eră pentru Lambrusco Lombardini, care în curând a devenit bine cunoscut în întreaga Italie și a depășit rapid granițele naționale pentru a ajunge în lume.
Vezi Vinuri
Parteneri
Cramele noastre